HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Genel Seçimler öncesinde Hakkari milletvekili adayları belli oldu

Seçimlerde yer alacak siyasi partileri Hakkari milletvekili adaylarını belirlediler. Partilerin kesinleşen Hakkari milletvekili adayları listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na gönderildi.

Genel Seçimler öncesinde Hakkari milletvekili adayları belli oldu

Türkiye'de seçimlere az bir zaman kala siyasi partilerin milletvekili adayları belirlendi. Bütün illerde olduğu gibi Hakkari milletvekili adayları da, şehrin vatandaşları tarafından merak ediliyor. TBMM'de 3 milletvekiliyle temsil edilecek Hakkari'de geçmiş seçimlerde mücadele BDP ve AKP arasında yaşandı. Hakkari'de 2015 Genel Seçimlerinde yarışın bu partiler arasında geçmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Hakkari'de en çok oyu yüzde 81,60 ile Selahattin Demirtaş aldı. Recep Tayyip Erdoğan yüzde 16,35 oranında oy alırken, Ekmeleddin İhsanoğlu ise yüzde 2,05 oranında oy alabildi.

Hakkari'de 2014 Yerel Seçimlerinde en fazla oyu yüzde 66,8 ile BDP aldı. AKP yüzde 26,1 oy oranı ile en fazla oy alan ikinci parti oldu. BTP ise yüzde 2,5 oranıda oy aldı. Bu partileri yüzde 2,3 oy oranı ile MHP takip etti. Böylece BDP'li aday Dilek Hatipoğlu, Hakkari Belediye Başkanı oldu.

2011 Genel Seçimlerinde Hakkari'de bağımsız aday Selahattin Demirtaş yüzde 26,94 oy oranına ulaştı. Adil Kurt yüzde 26,8 oy oranı ile en yüksek oy alan ikinci isim oldu. Esat Canan oy oranı ise 26,14 oldu. Bu isimleri yüzde 16,42 oy oranı ile AKP, yüzde 1,03 oy oranı ile MHP takip etti.

**

**

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler