HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kars milletvekili adayları YSK'ya teslim edildi

Seçimlerde yer alacak siyasi partileri Kars milletvekili adaylarını belirlediler. Partilerin kesinleşen Kars milletvekili adayları listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na gönderildi.

Kars milletvekili adayları YSK'ya teslim edildi

Türkiye'de seçimlere az bir zaman kala siyasi partilerin milletvekili adayları belirlendi. Bütün illerde olduğu gibi Kars milletvekili adayları da, şehrin vatandaşları tarafından merak ediliyor. TBMM'de 3 milletvekiliyle temsil edilecek Kars'ta geçmiş seçimlerde mücadele AKP, CHP, MHP ve HDP arasında yaşandı. Kars'ta 2015 Genel Seçimlerinde yarışın bu partiler arasında geçmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Kars'ta en çok oyu yüzde 42,52 ile Recep Tayyip Erdoğan aldı. Selahattin Demirtaş yüzde 32,89 oranında oy alırken, Ekmeleddin İhsanoğlu ise yüzde 24,59 oranında oy alabildi.

Kars'ta 2014 Yerel Seçimlerinde en fazla oyu yüzde 28,4 ile MHP aldı. CHP yüzde 25,1 oy oranı ile en fazla oy alan ikinci parti oldu. AKP ise yüzde 25 oranıda oy aldı. Bu partileri yüzde 19,3 oy oranı ile BDP takip etti. Böylece MHP'li aday Murtaza Karaçanta, Kars Belediye Başkanı oldu.

2011 Genel Seçimlerinde Kars'ta AKP yüzde 42,57 oy oranına ulaştı. Bağımsız aday Mülkiye Birtane yüzde 19,29 oy oranı ile en yüksek oy alan ikinci isim oldu. MHP'nin oy oranı ise 17,26 oldu. Bu partileri yüzde 16,59 oy oranı ile CHP, yüzde 1,13 oy oranı ile BBP takip etti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler