HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Siyasilerden Cumhuriyet’e destek

Cumhuriyet GazetesiGenel Yayın YönetmeniCan Dündar ve Ankara TemsilcisiErdem Gül'ün tutuklanmasının ardından Cumhuriyet'in Şişli'deki merkez binası ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Ziyaretçiler arasında siyasetçiler de yer alıyor.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanması üzerine aralarında Can Dündarı'n Eşi Dilek Dündar'ın da bulunduğu çok sayıda kişi gazetenin İstanbul binasına ziyarette bulundu. Gazeteye ziyarette bulunanlar arasında CHP İstanbul Milletvekilleri Eren Erdem, Mahmut Tanal, Barış Yarkadaş, HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş da yer aldı.

-"BU DEVLET SIRRI DEĞİL, RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN SIRRIDIR''-

Ziyareti esnasında açıklamalarda bulunan CHP Milletvekili Eren Erdem, Cumhuriyet tarihinin en karanlık operasyonlarından biriyle karşı karşıya kalındığını belirterek şunları söyledi:

"Dün IŞİD terör örgütüne silah taşıyanlar bunu haber yapanları hukuku anayasayı katlederek özgürlüğünden alıkoymuştur. CHP olarak öteden beridir medyaya yapılan bu hain saldırılara karşı hep ses çıkarmaya çalıştık."

Bir şeyin devlet sırrı olabilmesi için o konunun Milli Güvenlik Kurulu'nda görüşülmüş olması gerektiğini hatırlatan erdem sözlerini şöyle sürdürdü:

"Anayasanın temel bir prensibi vardır bir yazılı basın organında yapılan haberden dolayı 4 ayı geçen bir haberden dolayı dava açılamaz. 5 buçuk ay olmuş. Devlet sırrı ifşa edilmiş! Böylesine alçakça bir itham olamaz. Bir şeyin devlet sırrı olabilmesi için o konunun Milli Güvenlik Kurulu'nda görüşülmüş olması gerekir. Bu sır devletin değil saraydaki şahsın sırrıdır, Recep tayip Erdoğan'ın sırrıdır.''

-"DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNE KARŞI GELİŞTİRİLMİŞ BİR SALDIRIDIR''-

HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ İSE dün Türkiye'de bir hukuk katliamının daha gerçekleştirildiğini ifade ederek "Kızgınız ama asla yılgın değiliz'' dedi.

Yüksekdağ konuşmasında şunları söyledi:

"Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanması düşünce özgürlüğüne karşı geliştirilmiş bir saldırıdır. İktidardan kimse bize hukuktan bahsetmesin bundan sonra Kamu güvenliği adı adlında darbe rejimini inşa ediyorlar. Türkiye'de bugün meşru yaşam mücadelesi verenler güvende değil. Sarayın güvenliğini sağlamak için bizim yıllarca dişimizle tırnağımızla kazandığımız mevzilerimiz yıkılmaya çalışılıyor. Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılmış bu tutuklama operasyonunun bütün Türkiye haklarına yapıldığını çok iyi biliyoruz. Bizler can Dündar'ın ve Erdem Gülün dile getirdiği gerçekleri ısrarla, inatla haykırmaya devam edeceğiz."

-"TUTUKLANMA TALİMATI 6 AY ÖNCE VERİLDİ"-

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da Dündar ile Gül'ün tutuklanma talimatının, 6 ay önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildiğini savundu.

Ortada bir yargılamanın olmadığını ifade eden Yarkadaş, "Ortada bir hukuk trajedisi vardır. Can Dündar ve ErdemGülhakkında haber yapıldıktan 5 buçuk ay sonra dava açılmıştır. Badın kanuna göre bu tür soruşturmalar için dava ve soruşturma açılma süresi 4 aydır. Savcılar bu 4 aylık hukuk kuralına uymaya tenezzül etmemişlerdir. Bu yüzden açılan soruşturma hukuksuzdur. Hiçbir geçerliliği yoktur" ifadelerini kullandı.

-"BASINLA UĞRAŞAN HER KİMSE TARİHTE HEP KAYBETMİŞTİR''-

ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş da basınla uğraşanların geçmişten beri he kaybettiklerini hatırlattı. "Can Dündar ve Erdem Gül devrimcidir. Çünkü gerçekleri ortaya çıkarmıştır" diyen Taş, "İnsanlık tarihi gerçek ile yalanın kavgasıdır. Bu kavgayı devrimciler kazanmıştır, gerçekçiler kazanmıştır. Basınla uğraşan her kimse bakın tarihe hep kaybetmiştir. Cumhuriyet ile uğraşanlar, Can Dündar ile Erdem Gül'ü tutuklayanlar da kaybedeceklerdir" diye konuştu. (ANKA)

(TB/ÖZK)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler