HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Siyasilerden Fenerbahçe'ye saldırı tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fenerbahçe kafilesine düzenlenen saldırıyla ilgili bilgi aldı. Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu'da saldırıdan hemen sonra açıklamalarda bulundu.

Siyasilerden Fenerbahçe'ye saldırı tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüsün Çaykur Rizespor maçı sonrasında Trabzon Havalimanı'na doğru yol aldığı sırada Araklı girişinde saldırıya maruz kalmasına ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, saldırı haberlerinin basına yansıması akabinde Rize Valisi Ersin Yazıcı, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Sürmene Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hakan Usta ile telefon görüşmesi yaptı.

Yetkililerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olayla ilgili bilgi verdikleri, hadiseye ilişkin tüm bilgi ve iddiaları titizlikle değerlendirdiklerini ifade ettikleri öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU: SALDIRI ALÇAKÇA!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıyı kınadı. Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada, "alçakça" olarak nitelediği saldırıyı, nefretle kınadığını belirtti.

Olayda yaralanan araç sürücüsüne acil şifalar dileyen Kılıçdaroğlu, Fenerbahçe Kulübü yöneticilerine, futbolcularına ve taraftarlarına da geçmiş olsun dileklerini iletti.

DAVUTOĞLU: SALDIRIYI KINIYORUM

Davutoğlu, faillerin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü belirtirken, "Fenerbahçe kafilesine yapılan saldırıyı kınıyorum. Tüm spor camiasına ve Fenerbahçe Spor Kulübü'ne geçmiş olsun. Faillerin en kısa zamanda yakalanıp adalete teslim edilmesi için tüm çalışmalar titizlikle sürmektedir. Trabzon valimizle görüştüm ve her türlü tedbirin alınması yönünde talimat verdim" ifadelerini kullandı.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI KILIÇ: İNSANLIKLA UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI YOK

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç yayımladığı mesajda, "Rize'de oynanan Çaykur Rizespor-Fenerbahçe müsabakasının ardından Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse gerçekleşen alçakça saldırıyı üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. İnsanlıkla uzaktan yakından alakası olmayan bu saldırının herhangi bir camiaya mal edilmesi ve saldırganın da taraftar olarak addedilmesi kesinlikle mümkün değildir. Sporun getirdiği sevgi, kardeşlik ve birliktelik duygularından uzak olan bu hadiseyi gerçekleştirenlerin bir an önce yakalanarak adalet önünde hesap vermelerini sağlayacak hukuki sürecin yakinen takipçisi olacağız. Başta futbol kulüplerimiz olmak üzere tüm spor camiamızla böylesi zamanlarda birlik ve beraberlik duygusuyla kenetlenerek hareket edeceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Olayın derinlemesine tahkikatı emniyet güçlerimiz tarafından yapılmakta olup, olay esnasında yaralanan şoför Ufuk Kıran kardeşimize de Rabbim'den acil şifalar diliyorum” dedi.

(Ajanslar)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler