HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Skandal paylaşım yapan İBB çalışanına soruşturma!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Facebook hesabından "17 Nisan günü savaşı kazanınca, bunların karıları ve kızları ganimet olarak 'Evet'çilere helaldir" şeklinde paylaşımda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanı Ömer Akbayrak hakkında resen soruşturma başlattı. CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ise, Akbayrak hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa Tahrik, hakaret ve tehdit" suçundan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Skandal paylaşım yapan İBB çalışanına soruşturma!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde gece amirliği yaptığı öğrenilen Ömer Akbayrak'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım büyük tepki topladı.

Akbayrak, hesabından “Sevgili dostlar. CHP açıkça savaş ilan ederek bu hususta elinden geleni ardına koymamaktadır. Mecliste başladıkları saldırganlıklarını tüm eylem ve söylemleri ile ‘evet’çilerin üzerine çevirmişlerdir. 17 Nisan günü savaşı kazanınca, bunların karıları ve kızları ganimet olarak ‘evet’çilere helaldir” mesajını paylaştı.

TEPKİ TOPLAYINCA PAYLAŞIMINI SİLDİ

Gelen tepkiler Akbayrak, facebook paylaşımını sildi. Paylaşım silinmeden önceki yorumlar da en az paylaşım kadar tepki topladı.

Sosyal medyadan yazdıklarına gelen tepkiler üzerine ise İBB çalışanı Ömer Akbayrak, "Bunlar bizi denize dökmekten ve savaştan bahsediyorlarsa, biz de savaş hukukundan bahsettik" savunmasını yaptı. Akbayrak, daha sonraki paylaşımında ise "hayır" oyu kullanacaklara "Nemrut" ve "Firavun" benzetmesi yaptı. Kendilerine savaş açıldığını iddia eden Akbayrak, "Onlar savaş açar, biz cihat eder ganimetleri toplarız mahşere kadar" paylaşımında bulundu.

CHP'DEN SUÇ DUYURUSU

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı başvuruda, söz konusu isimlerin "Halkı kin ve düşmanlığa Tahrik, hakaret ve tehdit" suçu işledikleri öne sürüldü.

Ömer Albayrak hakkında yapılan suç duyurusunda Akbayrak'ın 11 Nisan'daki şu paylaşımına da yer verildi. Albayrak mesajının bir yerinde "17 Nisan günü savaşı kazanınca bunların karıları ve kızları GANİMET olarak EVET çilere HELALDİR" demişti. Başvuruda "Şüpheli şahısın bu söylemleri halkı kin ve düşmanlığa sevk edecek nitelikte olup ayrıca nefret suçu anlamında da değerlendirilmelidir. Anayasa değişikliğiyle ilgili referandum da evet ne kadar meşruysa hayır da o kadar meşrudur. Bu sebeple hayır kampanyası yürütenlere yönelik yapılan adaletsiz ve eşitliksiz işlem ve söylemleri durduracak makam ve mevki yargı olmalıdır" denildi.

Hakkında suç duyurusunda bulunulan bir diğer isim ise Osmaniye'nin Düziçi Belediyesi Başkanı Ökkeş Namlı oldu. Namlı, yaptığı konuşmada, "Hayır" oyu verecekleri işten çıkaracağını söylemişti. Savcılık başvurusunda ise "Belediye, Bir belde halkının ortak, mahalli ihtiyaçlarını karşılayan ve hizmetlerini gören, kamu tüzel kişiliğine sahip mahalli idare birimidir. Yani kamu hizmeti yapan bir birimdir. Sadece bana oy verenler bu hizmetten yararlanabilir diye bir yasa ve kural yoktur. Şüpheli, yasal bir tercihi kullana kişilere hakaret etmiş, nüfuzunu kullanarak görevini kötüye kullanmıştır. Şüpheli kullandığı sözleri nedeniyle mutlaka yargılanmalıdır" denildi.


En Çok Aranan Haberler