HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SMS ile araç sorgulama işlemi nasıl yapılır? Plakadan araç sorgulama işlemleri

Plakadan araç sorgulama işlemleri online olarak kolayca yapılabilmektedir. SMS ile de yapabileceğiniz araç sorgulama işlemleri nasıl yapılır? Araç sorgulama işlemi hakkında tüm detaylar haberimizde!

SMS ile araç sorgulama işlemi nasıl yapılır? Plakadan araç sorgulama işlemleri

Türkiye’ de yaşamakta olan vatandaşlar genel olarak tek sıkıntıları yoğun olan trafiktir. Trafiğin fazla yoğun olmasından şikayetçi olan vatandaşlar toplu taşıtlarında bir o kadar kalabalık olmasında da rahatsızlık duyuyorlar. Bundan ötürü de kendi özel arabaları olmalarını isterler. Çünkü toplu taşıtların genel olarak kalabalık olması ve sürekli durmasından dolayı gidecekleri yere geç kalırlar. Özel araba almak isteyen vatandaşlar kendi kazandıkları bütçeye göre bir araba alırlar. Araba fiyatları bildiğiniz üzere çok pahalıdır. Bu nedenle de sıfır araba almak bütçemizi genel olarak aşmaktadır. Biz de genel olarak bütçemize uygun ikinci el araba almayı tercih ederiz. Fakat ikinci el araba almak için bazı hususlara dikkat etmemiz gerekir. Bu hususlar genel olarak almak istediğimiz ikinci el araba da geçmişe dair herhangi bir cezası, kazası olup olmadığı, parça değişimi olup olmadığı gibi bazı noktalara dikkat etmemiz gerekir. Bu neden ile de ikinci el bir araç alacağımız zaman kesinlikle araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri yapmamız gerekir.

ARAÇ SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYIN

Araç sorgulama ve plaka sorgulama yapmak için genel olarak Emniyet Müdürlüğüne gidilerek yapılmaktadır. Ama artık gelişen teknoloji ile internet aracılığı ile online işlemler yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Online işlemler internet aracılığı ile yapılmaktadır. Artık yüzde doksanın evinde internet bağlantısı bulunmaktadır. Bu neden ile de işlemler için ilgili kurumlara gitmeden online bir şekilde internet ortamından yapılması mümkündür. Online işlemler arasında araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri de bulunmaktadır. Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemlerini çok kolay ve pratik bir şekilde sadece dakikalar süren işlem ile yapılmaktadır. Devlet tarafından vatandaşlar için kolay işlem yapabilmelerini sağlamak adına tasarlanıp uygulamaya konulan e- devlet sistemini gene olarak herkes tarafından bilinmekte ve de kullanılmaktadır.

E- devlet sistemi sizinde bildiğiniz üzere birçok işlem barındırmaktadır. E- devlet sistemi içerisinde araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri de barındırmaktadır. Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemlerini e- devlet sistemi üzerinden yapmak için yazımızın devamında detaylı bir şekilde anlatmış bulunmaktadır. E- devlet sistemi üzerinden araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemi yapmak i.in internet aracılığı ile e- devlet sistemine tıklamanız gerekmektedir. E- devlet sisteminde sorgulama işlemi yapmak için e- devlet şifreniz olması gerekmektedir. Yoksa e- devlet sisteminde herhangi bir sorgulama işlemi yapamazsınız. E- devlet şifreniz yok ise bulunduğunuz yerden herhangi bir PTT şubesine kimlik kartınız ile e- devlet şifresini talep edebilirsiniz. E- devlet şifresini 2 TL işlem ücreti vererek sahip olabilirsiniz. E- devlet şifresi aldıktan sonra e- devlet sistem sayfasından Emniyet Genel Müdürlüğü sayfasına girerek buradan kimlik doğrulama işlemi yapmanız gerekir. E- devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası ile kimlik doğrulama işlemini yaptıktan sonra araç sorgulama ve plaka sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler