HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Soçi'de kritik zirve! Ajanslar son dakika olarak duyurdu

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Soçi'de Rusya ve İran Genelkurmay Başkanları ile bir araya geldi. Masada Suriye'deki güvenlik sorunları, terör örgütleriyle mücadele işbirliği, bölgede oluşturulan Gerginliği Azaltma/Çatışmasızlık Bölgeleri vardı.

Soçi'de kritik zirve! Ajanslar son dakika olarak duyurdu

Rusya'ya giden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Rusya Federasyonu Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Gerasımov ve İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Dr. Mohammad Hossein Bagherı ile birlikte bugün Soçi'de gerçekleşen üçlü ve ikili toplantılara katıldı. Toplantılarda taraflar, Suriye'deki güvenlik sorunları, terör örgütleriyle mücadelede yapılan işbirliği ve bölgede oluşturulan "Gerginliği Azaltma ,Çatışmasızlık Bölgeleri" konularını ele aldı.

TSK'DAN AÇIKLAMA

TSK'nın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

"Soçi'de İcra Edilen Türkiye, Rusya Federasyonu ve İran Genelkurmay Başkanları Toplantısı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi AKAR; Rusya Federasyonu Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery GERASIMOV ve İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Dr. Mohammad Hossein BAGHERI ile birlikte 21 Kasım 2017 tarihinde Rusya Federasyonu / Soçi’de icra edilen üçlü ve ikili toplantılara iştirak etmiştir.

Toplantılarda taraflar; Suriye’deki güvenlik sorunları, terör örgütleriyle mücadelede yapılan işbirliği ve bölgede oluşturulan “Gerginliği Azaltma / Çatışmasızlık Bölgeleri” kapsamında görüş alışverişinde bulunmuştur."


En Çok Aranan Haberler