HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Soğuk ve yağışlı hava geri geliyor

Türkiye soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Soğuk ve yağışlı havanın cuma günü yurdu terk etmesi bekleniyor.

Soğuk ve yağışlı hava geri geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik değerlendirmeye göre, Balkanlardan gelen yağışlı sistemler yurt genelinde etkisini gösterecek.

**5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Hava sıcaklıklarının hissedilir derece azalacağı tahmin edilirken, kuzey kesimlerde başlayan sağanak yağışlar, bugün iç ve kuzeydoğu bölgelerde aralıklarla devam edecek.

Soğuk ve yağışlı sistemin, salı gününden itibaren yurt genelinde etkili olması bekleniyor.

Hava sıcaklıkları Marmara'da, Batı Karadeniz'de ve Türkiye'nin iç ve kuzeydoğu kesimlerinde azalacak. Sıcaklık düşüşleri hafta sonuna kadar devam edecek. Hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

Sıcaklıklar cuma gününden itibaren yükselecek

Ege ve Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında bugün sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Sivas'ın doğu ilçeleri, Erzincan, Tunceli, Erzurum'un kuzeyi, Kars, Ardahan, Rize, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Marmara, Ege, Doğu Akdeniz, Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısında ise salı günü yağış bekleniyor. Akşam saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışın Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın batısı, Erzurum, Kars, Ardahan, Bingöl, Trabzon, Rize, Artvin ve Bayburt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Yağışlar Marmara, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinde çarşamba günü de devam edecek. Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleriyle Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda akşam saatlerinde karla karışık yağmur bekleniyor.

Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Ankara, Çankırı, Karaman, Muğla, Denizli ve Afyonkarahisar çevrelerinde perşembe de yağış bekleniyor. Yağışların, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur olacağı tahmin ediliyor.

Soğuk ve yağışlı havanın doğu bölgelerde etkili olduktan sonra cuma günü yurdu terk etmesi, sıcaklıkların hafta sonuna kadar batı bölgelerden başlayarak artması bekleniyor. (AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler