HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şok İddia: Üniversitelerde taciz, mobbing vakalarının üzeri örtülüyor mu?

Sezgin Tanrıkulu, üniversitelerde taciz, mobbing vakalarının üzerinin örtüldüğü, imzasız ihbar mektupları ile akademisyenlerin işten atıldığı iddiasını Meclis gündemine taşıdı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, üniversitelerde taciz, mobbing vakalarının üzerinin örtüldüğü, imzasız ihbar mektupları ile akademisyenlerin işten atıldığı iddiasını Meclis gündemine taşıdı.

Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"2009-2014 yılları arasında üniversite rektörleri idari ve mali açıdan kim/kimler tarafından yılda kaç kere denetlenmiştir? Üniversite rektörlerini Cumhurbaşkanının seçmesi nedeniyle yeterince denetlenemediği iddiası doğru mudur? Üniversite kadrolarının eşe dosta dağıtıldığı iddiası doğru mudur? Üniversite kadrolarının dağıtımındaki kriterler nelerdir? Üniversite kadrolarının dağıtımında objektiflik nasıl sağlanmaktadır? Tarih alanı akademisyenlerinin bilgisayar dersine girmek zorunda kaldığı iddiası doğru mudur? Akademisyenlerin aralarında iletişim için kurdukları e-posta grupların uygunsuz olduğuna kim tarafından karar verilmektedir? Akademisyenlerin derste anlattıklarının aynı gün rektöre ulaştırıldığı, iddiası doğru mudur? İmzasız ihbar mektupları ile akademisyenlerin işten atıldığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise imzasız ihbar mektubu ile işten atılan akademisyen sayısı kaçtır? Hangi üniversitelerde imzasız ihbar mektupları ile akademisyenler işten çıkarılmıştır? Üniversitelerdeki 2009-2014 yılları arasında soruşturma başlatılan taciz ve mobbing vaka sayıları kaçtır? Bu olaylarla ilgili yapılan işlemler nelerdir? Üniversitelerde taciz, mobbing vakalarının engellenmesi için yapılan çalışmalar nelerdir? Üniversitelerde taciz, mobbing vakalarının üzerinin örtüldüğü iddiası doğru mudur?Üniversite özel güvenlik birimlerinin mekânlarının karakollara dönüştüğü iddiası doğru mudur?" (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler