HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sokak hayvanları, koruyucusunu kaybetti

Sokak hayvanları, koruyucusunu kaybetti

Cihan KAYA/ ORTACA (Muğla), (DHA)- MUĞLA'nın Ortaca İlçesi Dalyan Mahallesi'nde yaşayan ve 'sokak hayvanlarının Monika annesi' olarak bilinen Alman vatandaşı 68 yaşındaki Monika Zitz, tedavi için gittiği Almanya'da hayatını kaybetti.

Ortaca'nın Dalyan Mahallesi'nde 15 yıldır yaşamını sürdüren Dieter Zitz ve eşi Monika Zitz, emekli maaşından ayırdıkları bütçeyle 20 kedi ve 32 sokak köpeğini sahiplenerek bakımını üstlendi. Her ay hayvan dostları için çorbalık boyun, makarna ve sosis alan Zitz çifti, pişirdikleri yemekleri araçlarıyla dolaşarak hayvanlara dağıtıyordu. Kalp hastası olmasına karşın hayvanların bakımını hiç aksatmayan Monika Zitz, tedavisi için gittiği Almanya'da yaşamını yitirdi.

Hayvanların Zitz çiftini gördüğünde yollarını kestiklerini anlatan Ortaca Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) Başkanı Türkan Dağdelen, "Çift haftanın 4 günü Dalyan ve Ortaca şehir merkezinde sokak hayvanlarının yaşadığı yerleri dolaşarak yiyecek veriyorlardı. Hayvanlar çiftin geldiği günleri biliyor ve adeta onları bekliyordu. Monika Zitz, sağlık sorunlarına rağmen sokak hayvanlarının daha iyi şartlarda yaşayabilmesi için mücadele verdi. Ölüm haberi sevenlerini çok üzdü" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler