HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Sokakta ilk adımlar" kampanyası

İZMİR (İHA) - Çocukları yollardaki tehlikelere karşı duyarlı hale getirmeyi amaçlayan ve Renault tarafından düzenlenen "Sokakta İlk Adımlar" kampanyası için İzmir'de de start verildi. İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'daki özel ve devlet okullarının sayıları 500 olarak belirlenen 2. sınıfında uygulamaya başlanan ve 10 yıl süreceği bildirilen projede, bu yıl 15 bin öğrenciye ulaşılmasının hedeflendiği bildirildi.

"Sokakta İlk Adımlar" projesinin ilk adımı bugün İzmir'deki Gazi İlköğretim Okulu'nda atıldı. Kampanyanın başlaması nedeniyle Gazi İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene İzmir Vali Alaaddin Yüksel, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Yavuz, Emniyet Müdürü Halil Tataş, İl Jandarma Alay Komutanı Mehmet Çörten, trafik ile ilgili kuruluşların temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Renault Mais Genel Müdürü Aybar, kampanyanın Renault tarafından bir sosyal görev olarak düzenlendiğini söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Yavuz ise eğitim sisteminde görsel ve işitsel esasları kullanmanın önemli olduğunu belirterek, "Öğrencilerin eğlenerek, severek bu süreçlere katılması sevindirici bir olay" diye konuştu. İzmir Valisi Alaaddin Yüksel de, "Biz İzmir'de trafik konusuna çok duyarlıyız. Trafik kazalarına en fazla muhatap olanlar özellikle ilkokul öğrencilerimiz. Eğer onlara trafik kurallarını en iyi şekilde anlatırsak, bu kentin en iyi trafik müfettişleri öğrencilerimiz olacaktır" dedi.

Vali Yüksel ve İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz, kampanyayı düzenleyen Renault Mais Genel Müdürü Aybar'a birer plaket verirken, "Sokakta İlk Adımlar" eğitim setinin ilkini de Alaaddin Yüksel bir öğrenciye verdi.

Çocukların trafik güvenliği konusunda gerçek ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmış içeriğe sahip olan broşür ve afişlerden oluşan eğitim seti, 21 konuyu "Davranışlar ve beden", "Bir yerden bir yere gitmek", "Çevre" ve "Tehlikeler" adı altında 4 ana başlıkla aktarıyor. 7-11 yaş ilkokul çocuklarına yönelik olarak hazırlanan eğitim seti, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu tarafından onaylandı ve 2002-2003 öğretim yılında uygulamaya konuldu.

Avrupa'daki 80 bin okulda 2000-2001 eğitim yılından bu tarafa uygulanan proje kapsamında, bu yıl 3 bini İzmir'de olmak üzere toplam 15 bin öğrenciye ulaşılacak. Projenin Türkiye'de 10 yıl süre ile uygulanacağı da bildirildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler