HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Solar Impulse Çin'e havalandı

Solar Impulse Çin'e havalandı

Tamamen Güneş enerjisiyle çalışan Solar Impulse 2 uçağı, Bertrand Piccard'ın pilotluğunda Myanmar'dan havalanarak Çin'e doğru yola çıktı. Uçak, pazar gecesi TSİ 23.00'da Mandalay'dan havalanarak Chongqing kentine doğru uçuşuna başladı.

Chongqing'de diğer ayaklara göre daha kısa süre kalacak olan Solar Impulse 2, Çin'in doğusundaki Nanjing'e gidecek. Solar Impulse, bataryalarındaki enerji durumuna göre Nanjing'e uğrama planını da değiştirebilir.

Solar Impulse'ın Chongqing'e olan 1375 kilometrelik mesafeyi yaklaşık 19 saatte tamamlaması bekleniyor.

Solar Impulse 2, Çin'in ardından beş gün boyunca Pasifik Okyanusu üzerinde geçecek en zorlu ayaklardan birine hazırlanmaya başlayacak. Altıncı ayak sonunda uçak Hawaii'ye ulaşacak.

12 şehre uğrayacak

Andre Borschberg ve Bertrand Piccard'ın pilotluğunu yaptığı Solar Impulse 2 bin 500 saat sürmesi beklenen dünya turu için 20 gün önce Abu Dabi'den havalanmıştı. Umman'dan Hindistan'a gerçekleştirdiği 1.468 kilometrelik yolculukla güneş enerjili bir uçakla yapılan en uzun süreli uçuş rekorunu kıran ikili, aynı zamanda en yüksek hız rekorunu da elde etti.

Solar Impulse 2, Mandalay ile Varanasi arasındaki uçuşunda saatte 216 kilometre hıza ulaşarak güneş enerjili bir uçağın eriştiği en yüksek hızı gördü.

72 metrelik kanatlarıyla Boeing 747'den bile büyük olan Solar Impulse 2, kanatlarında taşıdığı 17 bin güneş hücresiyle dört pervanesine enerji sağlıyor.

Kaynak: Al Jazeera

aljazeeraturk

Esed: Koalisyon IŞİD'i daha da büyüttü

Tuğgeneral Asiri: Husiler için güvenli yer kalmayacak

Fransa'da merkez sağ kazandı

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler