HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Soma 301 Projesi facianın olumsuz etkilerini silinmeye çalışacak

İzmir'de Soma faciasına kurban gidenlerin geride kalan eş ve çocukları başta olmak üzere tüm madenci yakınlarının çeşitli sorunlarına çare arayacak 'Soma 301 Projesi' için protokol imzaladı.

Soma 301 Projesi facianın olumsuz etkilerini silinmeye çalışacak

Kınık'ta 49, Bergama'da ise ölen 12 madencinin yakını Soma faciası sonrası bu sektörde çalışan diğer işçiler ile ailelerin yaşadığı sorunların giderilmesi amacıyla 'Soma 301' adlı proje hazırlandı. Psikolojik danışmanlık ve rehberlik, stres altında olan gebe ve lohusalıklara destek, okul öncesi, 6-17 yaş arası çocuklar ile kadına yönelik uğraş aktiviteleri düzenlemek, çocuklara beslenme eğitimi vermek, okul öğretmenleri ile bilgilendirme toplantıları yapmak, konuyla ilgili aile hekimleri ile koordinasyon toplantıları yapmak gibi aktivitelerin yer aldığı proje kapsamında; Ege Üniversitesi'nin de bulunduğu çeşitli kamu kurum ve kuruluşları protokol imzaladı. Kınık Öğretmenevi'nde düzenlenen protokolü Ege Üniversitesi Rektörü Candeğer Yılmaz, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir İl Sağlık Müdürü Bedia Türkyılmaz, İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Kınık Kaymakamı Faik Oktay Sözer ve AK Partili Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer imzaladı.

AMAÇ YALNIZ KALMADIKLARINI GÖSTERMEK

Açılış konuşmasını yapan İzmir İl Sağlık Müdürü Bedia Türkyılmaz, "Facianın ardından İzmir'deki tüm kamu hastanelerinden uzman ekipler oluşturarak Kınık'taki 49 aile ile Bergama'da bulunan 12 maden şehidinin geride kalanlarına psikolojik destek vermeye çalıştık. Desteğimizi bu projeyle devam ettirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. Ege Üniversitesi Rektörü Candeğer Yılmaz, "Ben altmış bini öğrenci olmak üzere yetmiş bin kişilik üniversiteyi temsilen buradayım. Faciadan sonra çeşitli zamanlarda toplanan üniversite senatosu maden faciasında hayatını kaybeden ailelere ne yapabileceğimizi defalarca tartıştı. Sonunda ailelere ilk altı ayda Türk milletinin duyarlılığı nedeniyle çok fazla maddi ve manevi destek gelmesinden dolayı bugüne kadar bekledi. Aileler tam biz unutulduk dedikleri anda bu projeyle yalnız kalmadıklarını göstermek istedik. Önümüzdeki hafta okullar açılır açılmaz ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören çocukların psikolojik taraması ile proje start alacak. Ben bu projede ortaklığı kabul eden tüm paydaşlara teşekkür ediyor faciada hayatını kaybedenleri bir kez daha minnetle anıyorum" dedi.

FİKİR SAHİBİ REKTÖR YILMAZ'A TEŞEKKÜR

İzmir Valisi Mustafa Toprak, "Rabbim bir daha bizlere böyle acılar göstermez inşallah. Kınık ilçemize böylesine yararlı bir çalışmada tüm kamu kuruluşları ile belediye başkanımızın gerekli hassasiyeti gösterip üzerlerine düşen görevi yapacağından eminim. Ben projenin fikrinin sahibi olan Ege Üniversitesi Rektörü Candeğer Yılmaz'a çok teşekkür ediyorum" dedi.

PROJENİN YARARLI OLACAĞINA İNANILIYOR

Kınık Kaymakamı Faik Oktay Sözer, bugüne kadar yapılan çalışmalarda olmak üzere projeye destek veren diğer kurumlara teşekkür etti. AK Partili Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, "Maden faciası yaşanmasından bu yana geride kalan ailelerin kendilerini yalnız hissetmemesi için bugüne kadar gerekli çalışmayı yaptık. Maden şehitleri parkını açarak bu ailelere ne kadar samimi olduğumuzu hissettirdik. Belediye olarak hangi kurum veya sivil toplum kuruluşu; maden kazasında hayatını kaybedenler için bir proje getirdiyse, biz de bu proje için gerekli desteği verdik. Ege Üniversitesinin bu projesini bir Doktor Belediye Başkanı olarak çok yararlı buluyorum. Sonuna kadar destekliyorum" dedi. Konuşmaların ardından protokol törenin kokteylle sona erdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler