HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Soma'da maden ocağındaki kaza

Soma'daki maden ocağında mahsur kalan işçilerden 3'ünün daha cesedine ulaşıldı, 10 yaralı hastanelere sevk edildi.

Manisa -Eynez mevkisindeki bir kömür madeninde çıkan yangın sonrası madende mahsur kalan işçilere ulaşmak için sürdürülen kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Madenden son olarak 21 işçi yürüyerek çıktı. İşçiler madenin sağlık biriminde ayakta tedavi edildi. Dumandan etkilenen 10 işçi ise ambulanslar ve özel araçlarla hastanelere sevk edildi. Madenden battaniyeye sarılı 3 ceset çıkarıldı.

Öte yandan madenden işçilerin çıkarılması sırasında bölgede toplanan işçi yakınlarının bu bölgeye yüklenmesi nedeniyle zor anlar yaşanıyor. Bazı vatandaşların cesetlerin yüzünü açmaya çalışması üzerine Jandarma ve güvenlik ekipleri vatandaşları uzaklaştırmaya çalıştı.

Madenden yürüyerek çıkan işçilerden bazılarının isimleri maden ocağı önünde bekleyen vatandaşlara ilan edildi.

Bu işçilerin isimleri şöyle:

"Ahmet İnanç, Süleyman İnce, Vedat Kılıç, Onur Ergün, Halil İbrahim Adak, Osman Yıldırım, Yusuf Emre Uğur, Eset Çevik, Mehmet Ali Dinçer, Zeki Özdemir, Fazlı Barış, Serdar Güney, İnan Akbulut, Tolga Söğüt, Şakir Yakut, Recep Karabulut, Veysi Yardımcı ve Cengiz Yıldırım."

Öte yandan kurtarma ekiplerinin madenin galeri uzunluğunun 3,5 kilometreye yakın olması nedeniyle işçilere ulaşmasının zaman aldığı belirtildi.

- İzmir'den takviye ekipler yola çıktı

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı 10 psikoterapistin de Soma'ya gittiği ayrıca İzmir'deki hastanelerin yoğun bakım üniteleri ve yanık tedavi ünitelerinin hazırlandığı bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi de 20 kişilik uzman ekibin yanı sıra 1 malzeme aracı, 2 AKS aracı, 2 arazöz ve içinde suni teneffüs cihazı ve yedek tüplerin de bulunduğu 1 tam teçhizatlı konteynerin Soma'ya doğru yola çıktığı kaydedildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler