HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Somalılar Özgecan için yürüdü

Manisa'nın Soma İlçesi'nde sosyal medya üzerinden örgütlenen yüzlerce kişi, Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etmek için yürüyüş düzenlendi.

SOMA (Manisa), (DHA)- Yapılan basın açıklamasıyla olayın zanlıları kınandı ayrıca caydırıcı önlemler alınması talep edildi.Çeşitli sosyal medya hesapları üzerinden örgütlenen Somalılar, Mersin'de hunharca öldürülen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan için tek yürek oldu. Farklı meslek gruplarından, sivil toplum örgütlerinden ve çeşitli okullardan öğrencilerin katılımıyla bir araya gelen yüzlerce kişi, Beşyol Mevkii'nde buluştu. 'Tecavüz etmek erkeklikse, ben erkek değilim' ve 'Erkekler vuruyor, adalet koruyor' yazılı pankart ve dövizler taşıyan topluluk "Kadın, yaşam, özgürlük", "Birleşe birleşe kazanacağız" ve "Susma sustukça sıra sana gelecek" sloganları eşliğinde Atatürk Caddesi üzerinden Cengiz Topel Meydanı'na yürüdü. Burada grup adına basın açıklamasını Soma Rıfat Dağdalen Anadolu Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Özge Aksoy yaptı. Cinayeti kınayan Aksoy, "Devletin hiçbir önlem almadığı bu ülkede kadınlar her gün şiddet, taciz, tecavüz, cinayet tehdidi altında yaşamak zorunda bırakılıyor. Ne evlerde ne de sokaklarda güvenliğimiz var. Biliyoruz ki; kadınların öldürülmesi bir doğal afet değildir. Koruma kanunu uygulayın, siyasiler kadın cinayetlerini kınasınlar, ceza kanunlarında caydırıcı düzenlemeler yapın. Bunlar hiç de zor şeyler değil. Yıllardır bu adımları atmadılar. En son geçen hafta üst üste iki defa mecliste bunlar reddedildi. Bizler buradan meclisin olağanüstü toplanması ve acil şekilde kadına karşı şiddetle ilgili yeni ve caydırıcı yasalar çıkarmalarını istiyoruz" dedi.

"SİZ AİLE, FITRAT DEDİKÇE KADINLAR ÖLDÜRÜLÜYOR"

Özgecan'ın başına dünyada gelebilecek en kötü şeyin geldiğini ve korku filmlerini andırdığını belirten Özge Aksoy, "İnsanlar artık daha bir öfkeyle sokakta. Biz Mısır'da öldürülen Esma için de Özgecan için de sokağa çıkıyoruz. Birileri gibi sadece Esma demiyoruz. Biz bütün kadınlar için buradayız. Bu eylem, sevgili bulamadığı için isyan eden sinirli kadınların eylemi değildir. Özgürlük istiyoruz. Bu eylem erkek şiddetine ses çıkaran kadınların eylemidir. Günde 5 kadını öldürerek elimizden alan kadın düşmanı, gerici, tecavüzcü zihniyet bir kadının daha hayatını çaldı. Mersin Tarsus'ta yakılarak öldürülen ve cesedi bir dereye atılan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için sokaktayız. Özgecan'ın katili mevcut iktidarın politikasıdır. AKP eliyle desteklenen erkek şiddetidir. Siz, aile, fıtrat dedikçe kadınlar öldürülüyor. Özgecan'ın katilleri, tecavüzcüleri aklayanlar, kadınların kahkahasından korkanlar, mini etek giydi diye tecavüzü meşrulaştırmaya çalışanlar, kadın ve erkek eşit değildir diyenlerdir. Her yerde erkek şiddetine karşı sesimizi yükseltip direneceğiz" diye konuştu. Basın açıklamasının ardından grup, sessizce dağıldı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler