HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD İstanbul Konsolosluğu'ndan güvenlik uyarısı

ABD'nin İstanbul Konsolosluğu, İstanbul'da yaşayan vatandaşlarını olası bir terör tehdidine karşı uyardı. Yapılan uyarıda Şişli ve Mecidiyeköy ilçelerinde artan terör tehdidi nedeniyle güvenlik önlemlerinin arttırıldığı bildirildi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, Konsolosluğun yayımladığı güvenlik mesajı hakkında, "ABD makamları bu açıklamayı herhangi bir somut istihbarata istinaden değil, güvenlik makamlarımızca alınan mutat önlemlere dayanarak yapmıştır” dedi.

ABD'nİn İstanbul Başkonsolosluğu'ndan yapılan uyarıda Şişli ve Mecidiyeköy ilçelerinde artan terör tehdidi nedeniyle güvenlik önlemlerinin arttırıldığı bildirildi.

Açıklamada, özellikle Şişli'deki Ağaoğlu Sokak'taki önlemlere vurgu yapıldı.

Konsolosluğun bu tehditle ilgili daha fazla bilgiye sahip olmadığı vurgulanan açıklamada, Amerikan vatandaşlarına 28 Mart'taki seyahat uyarısına göre hareket etmeleri tavsiye edildi.

Bölgede yaşayan Amerikan vatandaşlarından temkinli olmaları, özellikle turist ve batılıların bulunduğu kalabalıklardan uzak durmaları istendi.

Amerikalılardan dikkatli olmaları istenen açıklamada, yerel etkinliklerden haberdar olmaları, yerel medyadaki güncellemeleri takip etmeleri, sevdiklerine nerede olduklarını bildirmeleri ve güvenliklerini artırmak için uygun adımları atmaları istendi. (Amekika'nın Sesi)

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nun yayımladığı güvenlik mesajı hakkındaki soruya, "ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu, İstanbul Şişli ve Mecidiyeköy çevresinde alınan bazı güvenlik önlemleri hakkında bir mesaj yayımlamıştır. ABD makamları bu açıklamayı herhangi bir somut istihbarata istinaden değil, güvenlik makamlarımızca alınan mutat önlemlere dayanarak yapmıştır” cevabını verdi.


En Çok Aranan Haberler