HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! Ankara merkezli ByLock operasyonu: 79 gözaltı

Gelen son dakika haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca KHK'lar ile kapatılan özel okul ve dershane çalışanı 79 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şu ana kadar 30 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Öte yandan FETÖ ile bağlantısı belirlenip meslekten ihraç edilen MİT personelinin de aralarında bulunduğu 63 zanlı hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 63 kişiden 45’i eski MİT personeli...

Ankara merkezli FETÖ operasyonunda, gelen son dakika bilgisine göre, kapatılan dershane ve özel okulda çalışan 79 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Operasyonlarda şu ana kadar 30 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Haklarında gözaltı kararı çıkarılan kişilerin büyük çoğunluğunun, kapatılan eğitim kurumlarında öğretmen olduğu kaydedildi.

BYLOCK MİT'E UZANDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında daha önce FETÖ ile bağlantısı belirlenip meslekten ihraç edilen MİT personelinin de aralarında bulunduğu 63 zanlı hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 63 kişiden 45’i eski MİT personeli. MİT’teki dairelerin farklı birimlerinde çalıştığı tespit edilen şüphelilerden 21’inin örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullandığı tespit edildi.

MAHREMLER DE VAR

Örgütün gizli haberleşme ağı ByLock’u kullanan zanlıların, FETÖ’nün üst düzey yöneticileriyle de irtibat kurduğu ortaya çıkarıldı. Alınan gizli tanık ifadelerinde şüphelilerin örgüt toplantılarına katıldıkları ve bağlı bulundukları mahrem imamlar da deşifre edildi. MİT’in eski personeli olan 45 şüpheliyle bağlantılı olduğu belirlenen 18 mahrem imam hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ankara, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır’ın da aralarında bulunduğu 8 ilde 14 şüpheli gözaltına alındı. Firari zanlıların aranmasına devam ediliyor. Geçen yıl MİT’te yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında 87 personel memuriyetten çıkarılmıştı. İhraç edilen 87 kişinin 52’si hakkındaki sorgulama sonuçları ve delillerden oluşan dosyalar savcılığa gönderilerek bu kişiler hakkında suç duyusunda bulunulmuştu. (Ajanslar)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler