HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! Ankara'da yılın ilk karı düştü

Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasına göre, yurt genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara'nın güney ve doğusu, Doğu Akdeniz ve İç Anadolu'nun kuzeyinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İstanbul'da bugün parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Anadolu Yakası'nda sağanak yağışlı bir hava bekleniyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle İDO ve BUDO seferlerinde de iptaller yaşanıyor. Yağışlı hava Ankara'da da kendini gösterirken, mevsimin ilk karı yağdı.

Son dakika! Ankara'da yılın ilk karı düştü

Ülke genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı hava Ankara’da kendini gösterdi. İl merkezinde yağmur olarak görülen yağışlı hava ilin yüksek kesimlerin olduğu Kızılcahamam ilçesinde kar olarak kendini gösterdi. Kızılcahamam’ın Eğerlialören Mahallesi Alperen yaylasına sabah saatlerinde kar yağışı başladı.

İSTANBUL İÇİN KRİTİK UYARI

Meteoroloji hava durumu tahminlerini açıkladı. İstanbul hava durumu tahminlerine göre bu sabah (30 Ekim 2017) saatleri ile gece saatlerinde sağanak yağışlı geçecek. Ankara'nın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı, İzmir'in ise parçalı ve çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Öte yandan bir çok ile kuvvetli ve sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün açıkladığı hava durumu tahminlerine göre, 16 ile kuvvetli ve sağanak yağış uyarısı yapıldı. Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Bingöl, Muş, Bitlis, Kırklareli, Tekirdağ, Manisa, Aydın ve Muğlaçevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Antalya'nın doğusu, Hatay'ın kıyı ilçeleri ve Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2), Mersin, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ın batısında kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2), Tunceli, Erzincan ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

SICAKLIKLAR 8 DERECEYE KADAR AZALACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının batı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın, genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu ile zamanla Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif sağanak yağışlı 11

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Anadolu Yakası sağanak yağışlı 16

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 19

Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı 13

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı 27

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 24

Samsun: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 16

Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 15

Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve yükseklerinin yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı (Yağışların; sabah saatlerinde güney kesimlerde kuvvetli olması bekleniyor.) 11

Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 15

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler