HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! Ceyhan, Sarıoğlan ve Ayaş belediye belediye başkanları görevden alındı

Son dakika haberlere göre, İçişleri Bakanlığı'nca, Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Kayseri Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız ve Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, haklarındaki adli ve idari soruşturmalar çerçevesinde görevlerinden uzaklaştırıldı. Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk ve Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, geçen yıl Mart ayında AK Parti'den ihraç edilmişti.

Son dakika haberlere göre, İçişleri Bakanlığı'nca, Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Kayseri Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız ve Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, haklarındaki adli ve idari soruşturmalar çerçevesinde görevlerinden uzaklaştırıldı.

AK PARTİ İHRAÇ ETMİŞTİ

Eski AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk ve Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan'ın partiden ihraç edildiğini geçen yıl Mart ayında duyurmuştu.

Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilen ve aralarında partinin kurucu üyelerinden Yaşar Yakış’ın da bulunduğu AK Partili bazı isimlerin partiden ihracına karar verildiğini açıklayan Çelik, "Merkez Disiplin Kurulu’na kesin ihraç talebiyle sevk edilen Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, partimiz kurucu üyesi Yaşar Yakış’ın 22 Mart tarihli Merkez Disiplin Kurulu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda bu şahısların AK Parti’den ihracına karar verilmiştir. Gerekçeli karar 28 Mart’ta ilgililere gönderilecektir. Bir kere daha AK Parti ilkeleri doğrultusunda AK Parti’de siyaset yapılması gerektiğini, AK Parti’de siyaset yapmakla AK Parti ilkeleri arasında bir mesafe ortaya çıktığı zaman AK Parti’nin yetkili kurullarının müdahale edeceğinin altını çizmek isterim" ifadelerini kullanmıştı.

GÖREVDEN ALINAN BELEDİYE BAŞKANLARI NEYLE SUÇLANIYORDU?

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk'ün eşini başkan yardımcısı yapması ve imar yolsuzluklarına adının karışması nedeniyle AK Parti'den ihraç edildiği öne sürülmüştü.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan hakkında geçen yıl Ocak ayında iki ayrı soruşturma başlatmıştı. Taşan’ın 5 milyon liralık hayali alım yaptığı, Hazine’yi 7 milyon lira zarara uğrattığı, naylon fatura ile mal alımı gösterdiği iddia edilmişti.

Sarıoğlan'ın AK Partili belediye başkanı Ali Osman Yıldız'ın adı da yolsuzluk, belediye çalışanlarına şiddet, silahlı tehdit ve saldırı iddiasıyla gündeme gelmişti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler