HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kalıcı bedelli askerlik açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, kalıcı bedelli askerlik sorusuna yanıt verirken, bedelli askerlik yaş sınırı, bedelli askerlik şartları gibi önemli konulara değindi. Erdoğan, 'İhtiyaç nedir, yaş sınırı ne olacak, bunları belirledikten sonra adımı atacağız. Gündemimizde var' açıklamasında bulundu. Kalıcı bedelli askerlik gündemde mi? sorusuna Erdoğan, 'Bunu belirleyecek olan siviller olmaktan öte askeri erkan yanıtını verdi.

Bayram namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bedelli askerlikle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Bedelli askerlik gündemimizde var' dedi.

"KALICI BEDELLİ ASKERLİK" SORUSUNA YANIT

Erdoğan, "Kalıcı bir bedelli askerlikten öte, bedelli askerliğin sınırı, şartları ne olacak? Bunu belirleyecek olan siviller olmaktan öte askeri erkan. Genelkurmay Başkanlığımız bize şu kadar asker gerekiyor dediği zaman biz bu talebi bir kenara koyamayız. Türkiye'de bizim silahlı kuvvetlerimiz ciddi anlamda profesyonel orduya geçmiş durumda. Temennimiz odur ki seçimlerden sonra bunu TSK ile oturup konuşacağız. İhtiyaç nedir, yaş sınırı ne olacak, bunları belirledikten sonra adımını atacağız. Gündemimizde var." dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler