HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! Diyarbakır'da patlama: Panzer tamiri sırasında oldu

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi’nde Emek Caddesi yakınında saat 10.45’te şiddetli patlama oldu. Diyarbakır'daki patlamanın İl Emniyet Müdürlüğü’nün ek binasındaki atölyede panzer tamiri sırasında yaşandığı bildirildi. İlk bilgilere göre patlamada 1'i ağır 4 kişi yaralandı. Polis ekipleri gaz sızıntısı riskine karşı binalarda mutfak tüplerinin açılmaması ve sigara içilmemesi yönünde vatandaşlara uyarıda bulundu. Valilik'ten yapılan açıklamada 1 sivil personelin hayatını kaybettiği belirtildi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Emniyet Müdürlüğü'nün ek binası içindeki atölyede patlama meydana geldi. Olay yerine güvenlik güçleri ve ambulanslar sevk edildi. DHA Diyarbakır muhabiri Ferit Aslan, CNN Türk canlı yayınında patlamayla ilgili şunları söyledi:

"Saat 10.45 sıralarında Merkez Bağlar ilçesi Emek Caddesi'nde şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlama sesi Diyarbakır merkez ilçelerinin hemen hemen hepsinde duyuldu. Gökyüzüne dumanlar yükselirken, bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

SAĞLIK BAKANI AKDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Diyarbakır'daki patlamada yaralananların tedavisine başlandığını belirterek, "Süratle hareket edildi ve gereken müdahale yapıldı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bilgisini aldım." dedi.

Akdağ, Bağlar ilçesindeki Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ek birimlerinin yer aldığı alanda Bakım Onarım Şube Müdürlüğüne ait tamir atölyesinde meydana gelen patlamada bir kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, bu kişiye Allah'tan rahmet diledi.

Yaralılara da acil şifalar dileyen Akdağ, "Meseleyi duyunca konuyla alakalı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürüme talimat verdim. Bizim bir hizmet uçağımızla olay mahalline geçtiler. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu da olayın sebepleriyle ilgili açıklama yaptı" diye konuştu.

Çok sayıda ambulansın hemen olay yerine sevk edildiğini vurgulayan Akdağ, "Mukabil olaylarda teşkilatımız hem acil taşımayla alakalı hem hastanelerde çok hazırlıklılar. Yaralılarımızın tedavisine başladık. Cenabıhak hepsine acil şifalar versin. Diyarbakır Valiliği yaralı sayılarıyla alakalı daha doğru bilgi verir. Süratle hareket edildi ve gereken müdahale yapıldı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bilgisini aldım." dedi.

VALİLİK'TEN SON DAKİKA AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği, "Meydana gelen patlamada 1 sivil personel yaşamını yitirdi" açıklaması yaptı.

BAKAN'DAN AÇIKLAMA

Olayla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlamanın tamir sırasında meydana geldiğini belirterek, 'Dışarıdan müdahale yok. Tamir sırasında araçtan kaynaklanan patlama oldu. 1 kişi enkaz altında. 1 ağır yaralı var, hafif yaralılar da var' dedi.

PANZER TAMİRİ SIRASINDA PATLAMA YAŞANDI

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nün merkez Bağlar İlçesi’ndeki Emniyet Ek Binası’ndaki patlamanınÿatölyedeki panzer tamiri sırasında meydana geldiği belirtildi. Patlamanın şiddetiyle Emniyet Müdürlüğü binasının yanı sıra bölgedeki çok sayıda binada da hasar meydana geldi.

PATLAMA BÖLGESİNDE POLİS ANONS YAPTI

Polis ekipleri gaz sızıntısı riskine karşı anons yaparak binalarda mutfak tüplerinin açılmaması ve sigara içilmemesi yönünde vatandaşlara uyarıda bulundu.

PATLAMANIN NEDENİ İÇİN İKİ ŞÜPHE...

Patlamanın nedeni henüz netleşmedi. Reuters'ın haberine göre güvenlik ve sağlık yetkilileri, Emniyet bölgesinde araç tamir yerinde patlama olduğunu belirtirken, bir güvenlik kaynağ ıEmniyetin içinde oksijen tüpleri ya da yakıt tanklarının da patlamış olabileceğini söyledi.

Emniyet kaynakları patlamada yaralılar olduğunu ve bölgeye ambulansların sevk edildiğini bildirirken, bir görgü tanığı olaybölgesinden dört yaralının ambulansla hastaneye götürüldüğünü söyledi.

GEÇEN KASIMDA TERÖRİSTLER SALDIRMIŞTI

PKK’lı teröristler Emniyet Müdürlüğü Ek Binası’na geçen 4 Kasım’da saldırı düzenlemişti. Bina önündeki yolda teröristlerin bombalı aracı infilak ettirmeleri sonucu 2 polis şehit olmuş, 7 sivil yaşamını yitirmiş 100’den fazla kişi yaralanmıştı. (DHA)


En Çok Aranan Haberler