HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika: Fikri Işık'tan ABD'ye YPG tepkisi

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, son dakika yaptığı açıklamada, "PYD/YPG'ye ağır silah verilmesi başlı başına krizdir. Bunun bölgeye ve ABD'ye faydası olmaz. Bunun sonuçları sadece bölgeyi ve Türkiye'yi etkilemez. Sonuçları başta ABD olmak üzere bütün dünyayı etkiler. Terör örgütü YPG'nin operasyonda yer alıp silahlandırılması bölgede vahim sonuçlara neden olacak. O terör örgütü döner size de saldırırsa ne yapacaksınız?" diye sordu.

ABD'nin YPG'ye ağır silahlar vermesinin ardından başlayan kriz art arda açıklamalarla sürüyor. Son olarak Milli Savunma Fikri Işık, "Terör örgütü YPG'nin operasyonda yer alıp silahlandırılması bölgede vahim sonuçlara neden olacak. O terör örgütü döner size de saldırırsa ne yapacaksınız?" diye sordu.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 13. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı IDEF 2017'de NTV'nin sorularını yanıtladı.

Işık'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

YILANLA ÇUVALA GİRMEKTİR DEMİŞTİK

"Dün ABD Savunma Bakanı ile görüşme yaptık. YPG/PYD ile yapılacak harekatın işleri zorlaştıracağını ifade etmiştik. Net olarak 'bir terör örgütünü başka bir terör örgütüne karşı kullanmak yılanla çuvala girmektir' demiştik. Dün yine telefonda da bunun yanlış olacağını ifade ettik.

Sayın (James) Mattis bu konuda Türkiye'ye güvence vermeye hazır olduklarını ifade ettiler. Bunun bölgede vahim sonuçlara yol açacağını biliyoruz. Bu konuyla ilgili değerlendirmelere devam edeceğiz. Bu konudaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

ERDOĞAN'IN ABD ZİYARETİ

Gündemi şu anda çok net bilmiyorum. Ama Rakka operasyonu Suriye ve Irak gündeme gelecektir. ABD'ye net bir teklifimiz oldu. Bu teklifin daha derinlemesine değerlendirilmesini bekliyoruz.

PYD/YPG'ye ağır silah verilmesi başlı başına krizdir. Bunun bölgeye ve ABD'ye faydası olmaz. Bunun sonuçları sadece bölgeyi ve Türkiye'yi etkilemez. Sonuçları başta ABD olmak üzere bütün dünyayı etkiler. Türkiye'nin burada oyunu tek başına değiştirme gücü yok ama çıkarlarını koruma gücü var.

YPG/PYD gibi terör örgütü unsurlarının katıldığı operasyona Türkiye'nin destek vermesini kimse beklememeli. Bu konudaki tavrımızı baştan ortaya koyduk. PYD/YPG olmasa bu operasyon daha kolay yapılır. Bunları çekip yerine ÖSO'yu koyduğunuz zaman zaten sorunu çözmüş oluyorsunuz. Ama maalesef buradaki askeri kaynaklar soruna mesafeli yanaştı ve ABD'nin kararı almasında sanıyorum belirleyici oldular."


En Çok Aranan Haberler