HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! HSK'dan 3 yeni kararname | 1036, 1037 ve 1038 sayılı kararnamelerle görev yeri değişen hakim ve savcılar isim listesi

Son dakika haberine göre Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi 3 farklı yeni kararnameye imza attı. HSK Birinci Dairesi yayınladığı son kararname ile kapatılan askeri mahkemelerdeki hakim ve savcıları sivil mahkemelere atadı. Ayrıca 45 hakim ve savcının da görev yerleri değiştirildi. 1036,1037 ve 1038 sayılı son kararnamelerde görev yeri değişen hakim ve savcıların isim listesine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Son dakika! HSK'dan 3 yeni kararname | 1036, 1037 ve 1038 sayılı kararnamelerle görev yeri değişen hakim ve savcılar isim listesi

Son dakika haberine göre Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi 3 farklı yeni kararnameye imza attı. Askeri Mahkemelerin kaldırılmasının ardından, Hâkimler Ve Savcılar Kurulu Birinci Daire Başkanlığı bir kararname yayınladı. Kararname ile 65 askeri hakim, sivil mahkemelere atandı. Ayrıca 40 adli, 5 idari hakim ve savcının da görev yerleri değiştirildi.

28 TEMMUZ 2017 TARİHLİ 1036, 1037 VE 1038 SAYILI KARARNAMENİN TAM LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

65 ASKERİ HAKİME YENİ GÖREV

İlk kararname ile Anayasa değişikliği uyarınca kapatılan askeri mahkemelerde görevli 65 askeri hakim adli ve idari yargı hakim ve savcı olarak görevlendirildi.

40 ADLİ, 5 İDARİ YARGI MENSUBUNUN YERİ DEĞİŞTİ

Diğer iki kararname ise adli ve idari yargı mensuplarına ilişkin oldu. 40 adli yargı, 5 ise idari yargı mensubunun görev yer değiştirildi. Bu isimlerin bir kısım daha önce açığa alınan hakim ve savcılardan mesleğe iade edilenlerden olduğu belirtildi.

HSK'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

6771 Sayılı Türkiye Cumhuriyet Anayasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 17 nci maddesi ile 2709 Sayılı Türkiye Cumhuriyet Anayasasına eklenen geçici 21 inci maddesinin (e) fıkrası "Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla Askerî Yargıtay, Askerî Yüksek İdare Mahkemesi ve askerî mahkemeler kaldırılmıştır.

Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren dört ay içinde; Askerî Yargıtay ve Askerî Yüksek İdare Mahkemesinin askerî hâkim sınıfından Başkan, Başsavcı, İkinci Başkan ve üyeleri ile diğer askerî hâkimler (yedek subaylar hariç) tercihleri ve müktesepleri dikkate alınarak;

a) Hâkimler ve Savcılar Kurulunca adli veya idari yargıda hâkim veya savcı olarak atanabilirler." hükmü uyarınca adli ve idari yargıda hâkim veya Cumhuriyet savcılığı görevine atanma talebinde bulunan askeri hâkimler ile bir kısım mahallerde oluşan ihtiyaç nedeniyle yapılan kararname sonuçlandırılarak karara bağlanmıştır.

Kararnameye ilişkin yeniden inceleme talebi olanların, durumlarının bir an önce kesinleştirilmesini sağlamak amacıyla taleplerini en geç 08 Ağustos 2017 tarihi mesai bitimine kadar adli ve idari yargıda görevli bulunanlar açısından UYAP personel ekranından "Atanma Talep Formu" nun açıklama kısmını doldurmak suretiyle, askeri hâkimler yönünden ise Hâkimler ve Savcılar Kurulu Gelen Evrak Bürosuna ya da görevli oldukları kurumlar aracılığıyla yapmaları gerekmektedir.

Ataması yapılan meslektaşlarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diler, kararnamelerin meslektaşlarımızın ailelerine, yargı teşkilatına ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler