HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! İzdivaçcı abi ve ablalara operasyon!

Son dakika haberine göre, sabah erken saatlerde FETÖ'nun izdivaçcı abi ve ablalarına operasyon düzenlendi. 20 ildeki operasyonlarda 62 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin örgütün şifreli mesajlaşma programı 'ByLock' kullanıcısı olduğu ve örgüt içinde ‘İzdivaç Sorumlusu’ olarak faaliyet gösterdikleri ileri sürüldü.

Son dakika! İzdivaçcı abi ve ablalara operasyon!

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşlilatı’nın (MİT) ortak çalışması ile FETÖ operasyonu düzenlendi. Ekipler, İstanbul merkezli 20 ilde hakkında gözaltı kararı verilen 106 kişinin yakalanmasına yönelik şüphelileri yakalamaya yönelik eş zamanlı baskınlar düzenledi.

Yapılan operasyon kapsamında 62 kişi adreslerinde yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi’ndeki Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan 44 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Şüphelilerin örgütünün şifreli mesajlaşma programı ‘Bylock’ kullanıcısı olduğu ve örgüt içinde ‘İzdivaç Sorumlusu’ olarak faaliyet gösteren ‘abi’ ve ‘abla’ konumundaki şüpheliler olduğu ileri sürüldü.

GAYBUBET EVİ OPERASYONUNDA 17 TUTUKLAMA

Malatya'da FETÖ/PDY'nin gaybubet evlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 45 şüpheliden 17'si tutuklandı. Malatya Emniyet Müdürlüğü KOM ve İstihbarat Şubelerinin koordinesinde Malatya'da FETÖ/PDY'nin güncel yapılanması ve Gaybubet evlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonda 45 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden haklarında yakalama kararı bulunan ve aralarında eski savcının da bulunduğu 21 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi.

Savcılık sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 4 kadın küçük yaşta bebeklerinin olması nedeniyle adli kontrol şartı ve yurtdışı yasağı ile serbest bırakıldı. 17 şüpheli ise tutuklanarak Malatya E Tipi Cezaevine gönderildi. Operasyonda gözaltına alınan diğer şüphelilerin ise sorguları devam ediyor. (Ajanslar)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler