HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika: Kilis'te askeri personelin kaldığı konteynerlerde yangın! Mühimmatlar patlıyor

Kilis’te, askerlerin kaldığı üs bölgesinde bilinmeyen bir nedenle konteynerlerde çıkan yangın nedeniyle mühimmatlar patladı. Yangınla ilgili Kilis Valiliği'nden yapılan açıklamada ''Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Dumandan hafif derecede etkilenen 10 askerimiz Kilis Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmış olup, Kilis ve Gaziantep İtfaiye ekiplerince söndürme ve soğutma çalışmalarına başlanmıştır'' denildi.

Kilis-Gaziantep karayolu 15’inci kilometresinde Organize Sanayi Bölgesi'ne 2 kilometre mesafedeki geçici konteyner kentte kalan askerlerin barındığı konteynerlerde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yangın nedeniyle askerlere ait mühimmatlar patlamaya başladı. Kilis-Gaziantep karayolu trafiğe kapatıldı. Olay yerine çok sayıda ambulans, arama kurtarma ekipleri, itfaiye ekipleri sevk edildi.

YANGINA UZUN SÜRE MÜDAHALE EDİLEMEDİ

Patlamalar nedeniyle itfaiye ekipleri yangına uzun süre müdahale edemedi. Yükselen dumanlar, Kilis kent merkezinden dahi görülüyor.

KİLİS VALİLİĞİ: CAN KAYBI YOK, 10 ASKER HAFİF YARALI

Yangınla ilgili Kilis Valiliği'nden yapılan açıklamada ''Kilis-Gaziantep karayolunun 15'nci kilometresinde askeri birliğin barınma merkezinde yangın çıkmış, yangın rüzgarın etkisi ile mühimmatın bulunduğu depoya sıçrayarak patlamaya ve yangının büyümesine yol açmıştır. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Dumandan hafif derecede etkilenen 10 askerimiz Kilis Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmış olup, Kilis ve Gaziantep İtfaiye ekiplerince söndürme ve soğutma çalışmalarına başlanmıştır'' ifadeleri kullanıldı. (DHA-İHA)


En Çok Aranan Haberler