HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! Maliye ve Çalışma Bakanlığı'nda FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı

Son dakika haberine göre, Maliye ve Çalışma Bakanlığı'nda FETÖ operasyonu gerçekleştirildi. Operasyonda 4'ü görevde 133 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin ByLock kullandıkları tespit edilirken, yakalanmaları için Ankara merkezli 11 ilde operasyon başlatıldı. Öte yandan Aksaray merkezli 2 ilde, daha önce meslekten ihraç edilen 18 öğretmen gözaltına alınırken, adreslerinde bulunamayan 3 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının kamu kurumlarındaki FETÖ yapılanmasına ilişkin soruşturmaları kapsamında, ByLock kullandıkları tespit edilen Maliye Bakanlığının 2'si aktif çalışan 101 personeli ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2'si aktif çalışan 32 personeli hakkında gözaltı kararı verilerek Ankara merkezli 11 ilde operasyon başlatıldı.

AKSARAY MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU: 18 GÖZALTI

Aksaray merkezli 2 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, daha önce meslekten ihraç edilen 18 öğretmen gözaltına alındı.

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin öğretmen yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Aksaray ve Ankara'da daha önce meslekten ihraç edilen 21 öğretmen hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 18 şüpheli gözaltına alındı.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü.

Adreslerinde bulunamayan 3 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. (Ajanslar)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler