HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! Marmaris'te tur otobüsü devrildi: 24 ölü

Muğla- Marmaris karayolunun Sakar Geçidi mevkiindeki virajlı rampada bir tur otobüsü uçuruma yuvarlandı. Kazada 24 kişi hayatını kaybetti. Kaza yapan otobüsteki yolcuların İzmir’den Marmaris’e ‘Anneler Günü’ dolayısıyla düzenlenen programa gittikleri öğrenildi. Muğla Valisi Çiçek "İlk belirlemelere göre aracın freni patlamış gözüküyor" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "Bu tür acıların önüne geçebilmek için gereken tedbirlerin süratle alınacağına inanıyorum" dedi.

Muğla - Marmaris karayolunun Sakar Geçidi mevkiindeki virajlı rampada bir tur midibüsü devrildi. Muğla Valisi Amir Çiçek yaptığı açıklamada, kazada 20 kişinin hayatını kaybettiğini 11 kişinin de yaralandığını açıkladı. Bölgeden son gelen bilgiler ise ölü sayısının 24'e yükseldiği yönünde.

NTV canlı yayınına bağlanan Muğla valisi Çiçek, hayatını kaybedenlerin arasında yabancı turist olmadığını belirtti. Midibüsün freninin patlamış olabileceği ihtimali üzerinde durulduğunu belirten Çiçek, kazanın nedeni hakkında araştırmaların devam ettiğinin de altını çizdi.

Sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen tur midibüsü, Muğla - Marmaris karayolu Sakargeçidi mevkisinde en az 30 metre olduğu tahmin edilen uçuruma yuvarlandı. Kaza yapan araçta bulunan, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan grubun bu sabah saatlerinde İzmir Buca'dan, Marmaris'e gitmek üzere yola çıktıkları öğrenildi.

ANNELER GÜNÜNÜ KUTLUYORLARMIŞ

Kaza yapan otobüsteki yolcuların İzmir’den Marmaris’e ‘Anneler Günü’ dolayısıyla düzenlenen programa gittikleri öğrenildi. Grubun iki midibüs ile art arda İzmir’den yola çıktıkları kaza yapan 03 FR 247 plakalı midibüste ise 31 kişinin bulunduğu bildirildi. Yaralıların kaldırıldığı hastanelerden Muğla Tıp Fakültesi Başhekimi Ümit Başar Semiz, "Anneler kutlaması için İzmir'den yola çıkmışlar. Şu an çok yoğun bir tedavi sürecindeyiz. O yüzden çok iletişim kurulamadı. Ama keskin bir dönüş esnasında otobüsün virajı alamadığı ve alt yola düştüğü bilgisi var bizde" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kazayla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, "Bu tür acıların önüne geçebilmek için gereken tedbirlerin süratle alınması hususunda ilgili tüm kurumlarımızın gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazaya ilişkin yazılı açıklaması şöyle:

"Muğla'nın Marmaris ilçesinde meydana gelen elim trafik kazasında, çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden ve yaralanmasından dolayı fevkalade müteessirim. Kazada hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Bu tür acıların önüne geçebilmek için gereken tedbirlerin süratle alınması hususunda ilgili tüm kurumlarımızın gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum"

BAŞBAKAN YILDIRIM YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, Muğla-Marmaris karayolunun Sakar Geçidi mevkiindeki virajlı rampada, bir tur otobüsünün devrildiği kazayla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

VALİ VEKİLİ KÖTEN'DEN AÇIKLAMA

Vali Vekili Köten yaptığı açıklamada, yaralanan 11 kişinin durumunun ağır olduğunu ve midübüste toplam 31 kişi olduğunu aktardı.

'SÜRÜCÜNÜN HATASINDAN KAYNAKLANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM'

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar yaptığı açıklamada, "İzmir bölgesinden gelen bir grubun Sakar bölgesinde üst yoldan alt yola düştüğün bilgisi geldi. Durum vahim, çok sayıda can kaybı var. Toplam 31 yolcunun olduğu bana bildirildi. Bu yol Akyaka'ya inen, emniyetli, güvenli bir yoldur. Kazanın sürücü hatasından kaynaklandığını düşünüyorum" dedi.

KAZA NEDENİ HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

DHA muhabiri Mustafa Sarıipek'in CNN TÜRK canlı yayınında aktardığı bilgiye göre ise; tur otobüsü şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybederek iki otomobilin üzerine düştüğü belirtiliyor. Ambulanslar olay yerine gelmeye devam ediyor.

MUĞLA İSTİKAMETİNDE YOL KAPATILDI

Olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi. Ekiplerin bölgedeki kurtarma çalışmaları sürüyor. Muğla istikametinde yol kapatıldı. Yaralılar Muğla'daki hastanede tedavi altına alındı.

Marmaris'te kazanın gerçekleştiği Sakargeçidi mevkii, bölgenin en keskin virajı olarak biliniyor

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler