HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! Meteoroloji uyardı: İstanbul'da bu iki ilçede yaşayanlar dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika açıklamasında, İstanbul'daki iki ilçeye önemli uyarı yapıldı. Çatalca ve Silivri ilçeleri sağanak yağışa karşı uyarıldı. Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Gürpınar Köyü'nde sağanak yağmur nedeniyle oluşan selde çöken evin enkazı altında kalan 1 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi ise yaralı çıkarıldı. Yine yağış nedeniyle Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde okullar 1 gün tatil edildi. İstanbul Sarıyer'den gelen görüntüler ise kan dondurdu...

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, Edirne, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Eskişehir, Bolu, Ordu, Kars, Ardahan, Iğdır, Kırklareli ve Çanakkale’nin kuzeydoğu kesimleri ile İstanbul’un Çatalca ve Silivri ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülke genelinde azalarak mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege’de yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 25

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, Çatalca ve Silivri ilçeleri sağanak yağışlı 24

İzmir: Az bulutlu 27

Adana: Parçalı ve az bulutlu 33

Antalya: Az bulutlu 28

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 22

Trabzon: Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı 23

Erzurum: Parçalı yer yer çok bulutlu 22

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 31

RİZE'DE SEL FELAKETİ: 1 ÖLÜ 1 YARALI

Rize’nin Çayeli ve Çamlıhemşin ilçesinde etkili olan şiddetli yağış ve heyelan ve hasarlara yol açtı.

Çamlıhemşin ilçesinde okullar tedbir amaçlı bir gün tatil edilirken, Çamlıhemşin-Rize karayolu 10 km’sinde meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı. Ulaşıma kapalı yolu açma çalışmaları sürerken, bölgede bugün yağışın şiddetini arttıracağı öğrenildi.

Çayeli ilçesi Kaptanpaşa köyünde de şiddetli yağış sel ve heyelanlara neden olurken, Gülpınarköyünde heyelan tehlikesi nedeniyle tedbir amacıyla boşaltılan bir ev yıkıldı. Olayda ölen ve yaralanan olmazken, her iki ilçele bağlı çok sayıda köy yolu şiddetli yağış ve heyelanlar nedeniyle zarar gördü.

İSTANBUL'DA CAN PAZARI

İstanbul'un bazı kesimlerinde sağanak yağmur şiddetini arttırdı. Sarıyer taraflarında aniden bastıran ve yaklaşık 10 dakika etkili olan yağmur nedeniyle yollar su kapladı. Trafikte seyreden araçlar ilerlemekte güçlük çekerken yağmura hazırlıksız yakalananlar zor anlar yaşadı. Öğrenci servisinden inen iki kız öğrenci yol kenarından sel halinde akan su nedeniyle kaldırıma geçmekte zorluk yaşadı. Bazıları otobüs duraklarına sığındı.

Sarıyer’de etkili olan sağanak yağışla birlikte su basan iş yerinde mahsur kalan bir kadın boğulmaktan son anda kurtarıldı. Çevredeki vatandaşlar sular altında kalan iş yerinin camlarını kırarak kadını kurtarırken yaşanan can pazarı kameralara yansıdı.

İstanbul’da etkili olan sağanak yağışın ardından Sarıyer’e birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı. Sarıyer Belediyesi ekiplerinin müdahalede yetersiz kaldığı su baskınlarında bir kadın boğulmaktan çevredeki vatandaşlar tarafından son anda kurtarıldı.

ÇÖKEN CADDE OTOMOBİLİ YUTTU

Sarıyer'de etkili olan sağanak yağış Nuripaşa Caddesi'nin boydan boya çökmesine neden oldu. Adeta ortadan ikiye ayrılan cadde bir otomobili yutarken şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. (Ajanslar)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler