HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşlere ağırlaştırılmış müebbet

Son dakika haberine göre, FETÖ'nün medya yapılanması davasında mütalaasını veren savcı, Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan ve Mehmet Altan'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Duruşmada mütalaaya karşı söz alan Nazlı Ilıcak, "Beraatimi ve 70 yaşındaki bir gazetecinin tutuklu bulunmasının zorlukları gözönüne alınarak tahliyemi talep ederim" dedi.

Gazeteciler Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın yargılandığı “Darbe çağrışımı” davasında duruşma savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı.

Savcı Altan kardeşler ve Ilıcak için, “Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Nazlı Ilıcak, Şükrü Tuğrul Özşengul, Yakup Şimşek getirildi. Ahmet Altan ve Mehmet Altan ise tutuklu bulundukları cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Tutuksuz sanık Tibet Murat Sanliman da duruşmada hazır bulundu. Gazeteciler Yasemin Congar ve Hasan Cemal de duruşmaya izleyici olarak katıldı.

Duruşmada mütalaaya karşı söz alan Nazlı Ilıcak, "FETÖ'yü terör örgütü olarak görüyorum. 15 Temmuz'dan önce bilmiyordum. Ama terör örgütü devleti ele geçirmeye çalışmaz. Oysa FETÖ devleti ele geçirmeyi amaçlamıştır. Terör örgütünü, FETÖ'ye tercih ederim. Ben bir suç işlemedim. Beraatimi ve 70 yaşındaki bir gazetecinin tutuklu bulunmasının zorlukları gözönüne alınarak tahliye mi talep ederim" dedi.

Diğer sanıklar da mütalaaya karşı söz alıyor. (DHA)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler