HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! Şile'de batan gemiden acı haber

Son dakika haberine göre, Şile'de batan gemideki 11 kişiden 4'ünün cesedine ulaşıldı. Gemlik limanından Karadeniz Ereğli limanına dökme demir taşıyan Türk Bayraklı 78,5 metre boyundaki Bilal Bal" isimli kargo gemisi Şile açıklarında batmıştı. Kayıp mürettebatı arama çalışmaları üçüncü gününde de devam etti. Çalışmalar sonucu mürettebattan 4'ünün cansız bedenine ulaşıldı Öte yandan gemide birinci kaptanın olmadığı ortaya çıktı"

İstanbul Şile'de batan yük gemisindeki 11 kişiden 4'ünün cansız bedenine ulaşıldı. Gemlik limanından Karadeniz Ereğli limanına dökme demir taşımakta olan 'Bilal Bal' isimli kargo gemisi Şile açıklarında batmıştı. Arama çalışmaları üçüncü gününde de devam ederken, çalışmalar sonucu 11 kişilik mürettebattan 4'ünün cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi.

Gemiden alınan SOS sinyalinin ardından bölgeye kurtarma ekipleri gönderilmişti. Geminin filikası ön bölümü suya batmış halde, can yelekleri de su yüzeyindeydi.

11 MÜRETTEBATIN İSİMLERİ

Batan gemideki 11 mürettebatın isimleri şöyle:

Süvari Refik Telci, İkinci Kaptan Cüneyd Yedican, Başmakinist Ali Doğan, İkinci Makinist Hüsamettin Yazıcı, usta gemiciler Mert İlkmen ve Nihat Küçük, gemici Nedim Alicem, yağcılar Sabri Yıldırım ve Engin Selçuk ile aşçı Vedat Odabaşı ve Aşkın Küçük...

DÜN GECE ARAMA ÇALIŞMALARINA ARA VERİLMİŞTİ

Şile açıklarında batan gemi mürettebatını arama-kurtarma çalışmaları dün bütün gün devam etti. Havanın kararmasıyla birlikte ekipler, arama-kurtarma çalışmalarına ara verdi.

Şile bölgesindeki kıyılarda Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ekiplerinin denizden ve karadan arama-kurtarma çalışmaları gün boyu devam etti. Havanın kararmasıyla birlikte ekipler çalışmalarına ara verdi. Sabah saatlerinde ekiplerin çalışmalarını sürdürecekleri öğrenildi.

ASKERİ DALGIÇLAR ARIYOR

Şile açıklarında 1 Kasım’da sabaha karşı batan 78 metrelik Bilal Bal isimli yük gemisinin 11 kayıp personeli, askeri dalgıçlar tarafından aranıyor. Personelin tamamının, geminin aniden batması nedeniyle bulundukları yerleri terk edemedikleri ve geminin içinde kaldıkları tahmin ediliyor.

Gemiden alınan SOS sinyalinin ardından bölgeye kurtarma ekipleri gönderilmişti.Geminin filikası ön bölümü suya batmış halde, can yelekleri de su yüzeyindeydi, ancak Süvari Refik Telci, İkinci Kaptan Cüneyd Yedican, Başmakinist Ali Doğan, İkinci Makinist Hüsamettin Yazıcı, usta gemiciler Mert İlkmen ve Nihat Küçük, gemici Nedim Alicem, yağcılar Sabri Yıldırım ve Engin Selçuk ile aşçı Vedat Odabaşı ve Aşkın Küçük‘ten iz yoktu. Kurtarma ekipleri önceki gün kayıp denizcileri aradı, ancak bir sonuç alınamadı.

Uzmanlara göre geminin battığı gece hava rüzgârsız, deniz de dalgasızdı. Hürriyet gazetesinden Eyüp Serbest'in haberine göre, tüm bu ihtimaller geminin şaft bölümünden hızla su aldığı ya da kırılma sonucu battığını gösteriyor. Yapılan çalışmalarda personelin 3’ünün geminin köprü üstünde, diğer personelin ise ambar ya da makine dairesinde olduğu tespit edildi. Gemiye yükleme yapan RodaPort Limanı, yüklemenin uluslararası standartlara göre yapıldığını açıkladı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler