HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! Şırnak'ta kömür ocağında göçük: 6 işçi hayatını kaybetti

Şırnak Kömür Ocakları bölgesinde bulunan 1 nolu kömür ocağında göçük meydana geldi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Şırnak'taki göçükte ölü sayısının 7 olduğunu açıkladı. Enerji Bakanlığı bir açıklama yaparak madenin kaçak olduğunu belirtti.

Şırnak ile Cizre arasında, Cudi Dağı eteklerindeki kömür ocakları bölgesinde bulunan 3 nolu açık kömür ocağında, bugün saat 15.00 sıralarında göçük meydana geldi. Haber verilmesi üzerine bölgeye, UMKE ve AFAD ile sağlık ekipleri sevk edildi.

Göçükte 7 işçi hayatını kaybetti, 2 işçi ise yaralı kurtarıldı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Şırnak'taki göçükte ölü sayısının 7 olduğunu açıkladı.

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Şırnak Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Selçuk Yıldırım, arama çalışmalarının devam ettiği göçük alanına gelerek, yetkililerden bilgi aldı. Bölgeye sevk edilen jandarma ekipleri de çevrede sıkı güvenlik önlemi aldı.

ENERJİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: "Şırnak’ta meydana gelen kazanın olduğu maden sahası, işletme ve iş güvenliği riski barındırdığı için MİGEM tarafından 2013 yılında faaliyete durdurulmuş bir sahadır. Kazanın meydana geldiği saha için MİGEM tarafından verilmiş çalışma ruhsatı söz konusu değildir. Yapılan işlem kaçak işlemdir."

GÖÇÜKTEN İLK FOTOĞRAFLAR


En Çok Aranan Haberler