HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! Süleyman Yeşilyurt'a Atatürk'e hakaretten hapis cezası

Son dakika haberine göre, Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme suçunu işlediği gerekçesiyle yargılanan Süleyman Yeşilyurt'a 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Yeşilyurt’un cezası ertelendi. Önceki oturumda hakaret kastıyla hareket etmediğini belirten ve “Sevdalısı olduğum Türk milletinden defalarca özür dilerim" diyen Yeşilyurt, TV'net ekranlarında yayınlanan Derin Tarih isimli programda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret etmiş ve hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. "

Bakırköy 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada 2,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapsi istenen Süleyman Yeşilyurt hakkında hüküm kuruldu. Önceki oturumda hakaret kastıyla hareket etmediğini belirten ve “Sevdalısı olduğum Türk milletinden defalarca özür dilerim" diyen Yeşulyurt'un 1 yıl 3 ay hapsine hükmedildi. Yeşilyurt’un cezası ertelendi.

MAHKEME TAHLİYESİNE KARAR VERMİŞTİ

Dava nedeniyle tutuklanan ve ilk oturuma da tutuklu olarak çıkan sanık Yeşilyurt, dosya kapsamı, mevcut delil durumu ve tutuklulukta geçirmiş olduğu süre göz önüne alarak tahliye edilmişti.

İDDİANAME

Bakırköy Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Ertuğrul Sarıyar'ın hazırladığı iddianamede, 6 Mayıs 2017 tarihinde 'TVNET' isimli televizyon kanalında yayınlanan Yavuz Bahadıroğlu'nun (Niyazi Birinci) moderatörlüğünü yaptığı programa Mustafa Armağan ve Süleyman Yeşilyurt'un konuk olarak katıldığı hatırlatıldı. “Derin Tarih" isimli programın bir bölümünde şüpheli Süleyman Yeşilyurt'un söz aldığı ve suça konu sözleri söylediği belirtildi. İddianamede, Şüphelinin kullandığı ifadelerle Cumhuriyetin kurucu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün toplum ve izleyici gözünde gittiği bir müsamerede 17 yaşında bir kız çocuğunu beğenip evlatlık alıyormuş kisvesi altında Çankaya'ya götürüp onunla aşk hayatı yaşayan bir kişi gibi lanse etmeye çalıştığı, Atatürk'ün toplum gözündeki değerini düşürmeyi, toplumun bir kesiminin sinir uçları ile oynamayı toplumu tahrik etmeyi amaçladığı anlaşılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Yeşilyurt'un "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından 2,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapsi isteniyor. Öte yandan bir videoda söylediği sözlere ilişkin hakkında "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından 2,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapsi istenen Hasan Akar ise 22 gündür firari, hala yakalanamadı.

"FETHULLAH GÜLEN İLE İLGİLİ HABERLER YAPTIM"

TV'net'teki Derin Tarih adlı programda Atatürk'e hakaret ettiği için hakkında yakalama kararı çıkarılan Süleyman Yeşilyurt, Bakırköy Adliyesi'ne gelerek teslim oldu. Süleyman Yeşilyurt, "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" gerekçeleriyle tutuklandı.

Yeşilyurt, “O programa katıldığım için çok pişmanım. Ben asla Atatürk'e karşı birisi değilim. Ben 25 kişiye ekmek veriyorum. Ben yaşlıyım. Yüksek tansiyonum vardır. Hasan isimli şahısla hiçbir alakam yoktur. Sağlık durumumdan dolayı 10 yıldır oruç bile tutmuyorum. Yazın aşağı yukarı her gün Fetullah Gülen ile ilgili haberler yaptım. Eğer tutuklanırsam can güvenliğimin sağlanmasını hakimlikten talep ederim. Bana bir süre verilmesini ve işlerimi düzene koyup tasfiye ettikten sonra gerekirse yine tutuklanmamı talep ediyorum" demişti.

NE DEMİŞTİ?

Süleyman Yeşilyurt, programda Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı Afet İnan hakkında “Afet İnan hiçbir zaman manevi evlat değildir. Çankaya’nın nikahsız First Lady’sidir” demişti. Yavuz Bahadıroğlu’nun İnan’la ilgili olarak “Güzel miydi?” sorusunu sorması üzerine, Mustafa Armağan ise “Gençliğinde güzeldi ancak sonradan şişmanlıyor” şeklinde cevap vermişti. Yeşilyurt, 12 Mayıs'ta tutuklanmıştı. (Cumhuriyet)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler