HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika: TSK Afrin'de terör örgütü YPG'yi bombaladı

Suriye’de PYD/YPG’nin hakim olduğu Afrin bölgesinden Türkiye tarafına Doçka'larla ateş açıldı. Bunun üzerine sınırda bulunan Türk topları radar tespit sistemiyle ateşin açıldığı noktalara çok sayıda atış gerçekleştirdi. Askeri kaynaklar, radar sistemlerinin tespit ettiği koordinatlara 20’den fazla atış yapıldığını ve ateş açıldığı sürece karşılık verileceğini bildirdi. Top sesleri Kilis merkezinden de duyuldu.

Suriye’de PYD/YPG unsurlarının kontrolündeki Afrin bölgesinden dün akşam Türkiye tarafına ateş açılması üzerine Türk topçusu anında misliyle karşılık verdi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre, dün akşam saat 21.30 sıralarında terör örgütü PYD-YPG unsurları tarafından Türkiye topraklarına Doçka ile yoğun ateş açıldı. Bunun üzerine Türk topçu birlikleri söz konusu bölgeyi ateş altına aldı.

Radar sistemlerinin tespit ettiği koordinatlara 20’den fazla atış yapıldı.

Askeri kaynaklar Türkiye'nin uluslararası hukuk çerçevesinde misliyle karşılık verdiğini, ateş açıldığı sürece karşılık vermeyi sürdüreceğini de bildirdi. (İHA)

TOP SESLERİ KİLİS'TEN DE DUYULDU

Habertürk'tün haberine göre, Kilis merkezinden duyulan top sesleri, TSK'nın ikinci bir harekat başlattığı söylentisine neden oldu. Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü IŞİD'ten kurtarılan bölgelere yönelik terör örgütünün tacizlerinde yaşanan artış nedeniyle TSK, Kilis ve çevresine zırhlı birlik konuşlandırdı. Yaklaşık 2 haftadır yapılan askeri sevkiyatın ardından akşam saatlerinde Kilis merkezinden de duyulan top ve obüs sesleri TSK'nin terör örgütüne yönelik ikinci harekatını başlattığı söylentisine neden oldu. Bir süre devam eden top ve obüs atışlarıyla terör örgütü YPG'nin Kestelcindo, Menaz, Şero, Malikiye ve Eyndakka bölgesindeki YPG mevzileri vuruldu.

Kilis ve çevresine yapılan askeri sevkiyatla TSK, Afrin'e yönelik operasyon planlarını hızlandırdı. Terör örgütüne katılımların Afrin'den olması üzerine Türkiye, bu bölgeyi ulusal güvenlik tehdidi kapsamında değerlendirmişti. Afrin'le ilgili harekata son şekli veren TSK, Tel Rıfat ve Minnak Askeri Hava Üssü'nün PKK/PYD'den alınması planlıyor. Özgür Suriye Ordusu gruplarıyla yapılması tasarlanan harekât Azez, Kel Cibrin, Mare'den başlayarak doğuya doğru, terör örgütü YPG/PYD'nin işgal ettiği bölgelere ilerleyecek. Operasyonun ilk safhasında öncelikli olarak Tel Rıfat ile Minnak Askeri Hava Üssü'nün denetimini ele geçirmek hedefleniyor. Bölge açısından oldukça stratejik noktada bulunan bu iki hedef çevresinde şiddetli çatışmaların yaşanması öngörülüyor.


En Çok Aranan Haberler