HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika: YSK'dan kritik referandum açıklaması

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) Başkanı Sadi Güven, son dakika yaptığı açıklamada "Referandum sonucuna yapılan itirazı öğleden önce değerlendireceğiz" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Twitter'dan "Adalet yerini bulana kadar durmayacağız! Tarihin 'mühürsüz seçim' olarak yazacağı bu seçimi tanımıyoruz, tanımayacağız!" ifadelerini kullanmıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP'li milletvekilleriyle referandumun iptali istemli dilekçeyi dün Yüksek Seçim Kurulu'na verdi. Tezcan, "Bu seçimin sayımları yenileyerek düzelmesi mümkün değil. Yapılması gereken, meşruiyetini yitiren bu halk oylamasının iptal edilmesidir. Bunun dışındaki bir yol kamu vicdanını rahatlatmayacak" açıklamasını yaptı.

"ŞU ANA KADAR İLAN EDİLEN SONUÇLAR GAYRİ MEŞRUDUR"

Halk oylamasının şu ana kadar ilan edilen sonuçlarının meşru olmadığını iddia eden Tezcan, "Bu şekliyle kesinleşince meri olabilir, yürürlüğe girebilir ama hiçbir zaman meşru olmayacaktır. İşte bu sebeple sonuçlar henüz kesinleşmeden bütün hukuk yollarını kullanarak, meşru olmayan bu uygulamaya yine hukuk yoluyla son vermek üzere YSK'ya itiraz dilekçesi verdik. Halk oylamasının iptalini istiyoruz. Gelinen bu tabloda halk oylamasının meşruiyetini sağlayacak tek şey bu oylamanın iptalidir" dedi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler