HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son depremler: Muğla depreminden detaylar! Depremler devam edecek

Son depremler Ege'yi ciddi şekilde sallıyor. Son olarak Muğla Gökova Körfezi'nden meydana gelen 6,2 şiddetindeki deprem ile takip eden artçı depremler bölgede paniğe yol açtı. 95 artı deprem meydana gelen bölgede can kaybı yaşanmadı. Kandilli Rasathanesi ayrıca 10 cm'lik tsunami dalgası ölçüldüğünü belirtti. İşte Ege'deki son depremler ile ilgili detaylar, kamera görüntüleri ve deprem uzmanlarının yorumları..

Son depremler: Muğla depreminden detaylar! Depremler devam edecek

Ege'de art arda meydana gelen depremler paniğe yol açıyor. Geçtiğimz günlerde Karaburun yakınlarında meydana gelen depremden sonra bu sefer Muğla Gökova körfezinde 6,2 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Bu son depremler akıllara bir çok soru işareti de getiriyor. İşte Ege'de son depremler ile ilgili son durum ve gelişmeler, deprem uzmanlarının yorumları ve artçı deprem verileri...

EGE'DE SON DEPREMLER VE ARTÇILARI

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü son depremi 6.2 olarak duyurdu. Deprem yerin 10 km altında yaşandı. Gece saat 01.31 sıralarında meydana gelen deprem çevre illerden de hissedildi. Bodrum ve Datça'da 80'den fazla vatandaş hastanede tedavi altına alındı.
Bodrum Devlet Hastanesi'ndeki bir çalışan, deprem anını saniye saniye görüntüledi. Depremin ardından hastane tahliye edildi. Bodrum Devlet Hastanesi'nde acil servisin çatısı çöktüğü için gelen hastalara bahçede ve otoparkta müdahale edildi.

Yerin yaklaşık 8,6 kilometre derinliğinde meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremin ardından saat 01.52 ile 02.23 arasında 4 artçı deprem daha kaydedildi AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 01.52'de 4,6 büyüklüğünde, saat 01.54'te 4,5 büyüklüğünde, saat 02.00'de 4,2 büyüklüğünde, saat 02.23'te ise 4,5 büyüklüğünde 4 artçı sarsıntı daha meydana geldi.

4,6 büyüklüğündeki deprem Ege Denizi'nde yerin 14,57 kilometre derinliğinde, 01.54'teki 4,5 büyüklüğündeki deprem Gökova Körfezi'nde yerin 6,97 kilometre derinliğinde, 02.00'daki 4,2 büyüklüğündeki deprem yerin 2,52 kilometre derinliğinde, 02.23'teki deprem yerin 5,04 derinliğinde meydana geldi.

MANİSA, İZMİR, AYDIN VE DENİZLİ'DE HİSSEDİLDİ

Ege Denizi'nin Muğla açıklarında 6,3 büyüklüğünde meydana gelen depremin hissedildiği İzmir, Aydın, Manisa ve Denizli'de vatandaşlar sokağa çıktı.
Muğla açıklarında 01.31'de kaydedilen deprem, İzmir, Aydın, Manisa ve Denizli'de de hissedildi. Deprem nedeniyle bazı vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı. Kameralara yansıyan görüntülerde evlerdeki ve iş yerlerindeki avizelerin uzun süre sallandığı kaydedildi.
Aydın'da korkuyla dışarı çıkan vatandaşlardan Tuğçe Yamalı, "Ne olduğunu anlamadık. Duvarlar bir o yana bir bu yana sallandı. Oğlum da balkonda yatıyordu. Bir anda dışarı çıktık." ifadelerini kullandı. İki çocuğuyla birlikte sokağa çıkan Seyhan-Metin Karaman çifti de geceyi karavanda geçireceklerini söyledi. Nazilli ilçesindeki bazı vatandaşlar da evlerinden çıkardıkları halıların üzerinde geceyi geçireceklerini belirtti. İzmir, Denizli ve Manisa'da da bazı vatandaşlar sokağa çıktı.

BODRUM'DA YOLLARDA ÇÖKMELER MEYDANA GELDİ

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon: “Can kaybı konusunda bize bir bilgi gelmedi. Devlet hastanesine gelen bir vaka yok. Evlerde olun bazı zararlar var. Devrilen dolaplar, kırılan bardaklar, çanaklar var. Şu anda Bodrum Yarımadası’na gelen halk otellerinin bahçesinde sokaklarda duruyorlar. Bir panik yaşanıyor. Yaralı yok şu an için. İki elektrik direği devrildi. Ufak yangınlar var. Yol çökmeleri, toprak kaymaları var.”

TSUNAMİ NEDENİYLE TEKNELER PARÇALANDI!

Depremin hemen ardından başlayan deniz su seviyesinin yükselmesi özellikle Gümbet sahilinde etkili oldu. Gümbet Mahallesi'nde teknelerin yanı sıra, yaklaşık 60 araç yükselen su seviyesi sonrası sürüklendi. Birçok araç üst üste binerken, araç sahipleri araçlarını park ettiği alanda bulamadı. Çalışamaz
duruma gelen araçlar çekici vasıtasıyla çekilecek. Çalışan araçlar ise araç sahipleri tarafından bölgeden alınmaya başlandı.
Bu arada Gümbet Mahallesi'nde bir dere yatağında da su seviyesinin yükselmesi ile sürüklenen araçlar üst üste hasar görmüş vaziyette bulundu.
Gümbet ve Kumbahçe sahilinde denizin yükselmesinin ardından çekilmesiyle birlikte dolgu alanında demirleyen tekneler parçalandı. Büyük çaplı maddi hasarın oluştuğu iskelede, teknelerin üst üste çıktığı ve kullanılamaz hale geldiği görüldü. Depremin etkisini üzerinden atan vatandaşlar Gümbet dolgu alanına gelerek teknelerin kontrol etti. Teknesini parçalanmış halde bulan vatandaşlar ise büyük şok yaşadı. Bölgede bulunan iskeleler ise parçalanarak kullanılamaz hale geldi.

DEPREM UYARILARI

CNN Türk canlı yayınına konuşan AFAD başkanı Mehmet Halis Bilden de az hasarlı ya da hasarlı binalara vatandaşların girmemesi yönünde uyarılarda bulundu.

İTÜ Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü ve Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz artçıların sürdüğünü belirterek o da vatandaşlara hasarlı binalara girmemeleri uyarısında bulundu. AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nden son depremler ile ilgili veriler gelmeye devam ediyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler