HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son depremler: Muğla'dan son dakika korkutan deprem

Muğla'nın Bodrum İlçesi Gökova Körfezi açıklarında Richter ölçeğine göre 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Son dakika habere göre, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın merkez üssünü Gökova Körfezi açıkları olarak saptadığı deprem, saat 19.55'te oldu. Yerin 7.6 kilometre derinliğinde olan depremde, can mal ve mal kaybı yaşanmadı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü de depremin büyüklüğünü 3.9 olarak belirledi.

Son depremler: Muğla'dan son dakika korkutan deprem

Muğla Bodrum'da Richter ölçeğine göre, saat 19.55'te 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Son dakika habere göre, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, depremin merkez üssünü Gökova Körfezi olduğunu açıkladı. Yerin 7.6 kilometre derinliğinde olan depremde, can mal ve mal kaybı yaşanmadı.

500'DEN FAZLA DEPREM

Bodrum'da dün saat 10.42'de meydana gelen depremin büyüklüğünü Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı önce 4.9 olarak açıklamış, ardından 5.1 olarak güncellemişti. Korkuya neden olan bu depremin ardından son şu zamana kadar, hafif ve orta şiddette 500'den sarsıntı daha meydana geldi.

Bodrum'da son olarak saat 12.25'te, 3.8 büyüklüğünde bir deprem oldu. Deprem, kentte hafif hissedildi. Bodrum, geçen 21 Temmuz'da da 6.5 büyüklüğündeki depremle sallanmıştı.

'DEPREMLERİN BÜYÜKLÜĞÜ ARTABİLİR' UYARISI

İstanbul Üniversitesi Jeoloji bölümü öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu Bodrum'da meydana gelen son depremlerin denizden karaya yöneldiğine dikkat çekerek, "Muğla'ya doğru giderse depremlerin büyüklüğü artar" uyarısı yaptı.

Yard.Doç.Dr. Oğuz Gündoğdu açıklamasında "Bu depremler artçı sarsıntı değil, o bölgedeki çeşitli faylardaki kırılmalardan meydana geliyor. En son depremlerin çoğu karada meydana gelen depremler. Depremler eğer Gökova Körfezi'nden doğuya doğru kayarsa, yani Muğla'ya doğru giderse bu depremlerin büyüklüğü de artar. 2004'te de en fazla 5.4 büyüklüğünde 3-4 deprem hemen hemen aynı yerlerde olmuştu" ifadelerini kullandı.

Depremlerin Ege Bölgesi'nde devam edeceğini belirten Gündoğdu ayrıca "bu depremlerin hepsinin bir düzeni var, hiç biri sürpriz değil" dedi.

KANDİLLİ SON DEPREMLER


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler