HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son kez düzenlenen SBS sona erdi

İlköğretim 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen ve son kez gerçekleştirilen Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sona erdi.

Son kez düzenlenen SBS sona erdi

SBS, 839'ü yurt içi ve 10'u yurt dışında olmak üzere toplam 849 sınav merkezinde 60 bin sınav salonunda 180 bin sınav görevlisiyle gerçekleştirildi.

[

****](http://www.meb.gov.tr/)

Sınava giren 1 milyon 127 bin 211 öğrenciye 100 soru için 120 dakika süre tanındı. 2 bin 284 engelli öğrencinin de katıldığı sınavda, bu öğrencilere engel durumlarına göre 30 dakikalık ek süre verildi.

İnceleme sonucunda kopya tespit edilen öğrencilerin ilgili testleri iptal edilecek. Öğrenciler ve veliler, saat 13.00'ten itibaren okullardan sınav kitapçıklarını alabildi ve "www.meb.gov.tr" adresinden de sorularla cevap anahtarına ulaşılabildi. Yerleştirme sonuçları 12 Temmuz'da ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek. Sonuçlar, "http://www.meb.gov.tr" adresinden ilan edilecek.

KOPYA ÇEKENLER TESPİT EDİLECEK

Sınav esnasında kopya çektiği salon görevlilerince tespit edilen öğrencilerin sınavları iptal edilecek. Ayrıca sınavdan sonra cevap kağıtlarının değerlendirmesi yapılırken aynı salonda sınava giren ve aynı tür soru kitapçığını kullanan öğrenciler arasında ikili/toplu kopya taraması yapılacak. Tarama sonucunda kopya tespit edilen öğrencilerin ilgili testleri iptal edilecek.

Öğrenciler ve veliler, saat 13.00'ten itibaren okullardan sınav kitapçıklarını alabilecek, ayrıca “www.meb.gov.tr” adresinden de sorularla cevap anahtarına ulaşılabilecek.

Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek. Sonuçlar, “http://www.meb.gov.tr” ile “http://oges.meb.gov.tr” adreslerinde yayımlanacak.

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'na (PYBS) başvuran ilköğretim 8. sınıf öğrencileri ayrı bir sınava girmeyecek. Bu öğrencilerin PYBS sonuçları, SBS'ye göre hesaplanacak.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler