HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

1 Kasım son seçim anketi sonuçlarına göre HDP oy kaybediyor

Son seçim anketi sonuçları 1 Kasım erken seçimleri öncesinde vatandaşlarla paylaşıldı. Seçim anketi sonuçlarına göre HDP ve MHP'nin oy oranında düşüş yaşandı.

1 Kasım son seçim anketi sonuçlarına göre HDP oy kaybediyor

7 Haziran'da gerçekleştirilen 25. Dönem Milletvekili Seçimleri'nin ardından partiler arasında anlaşma sağlanamamasının ardından 1 Kasım 2015'te erken seçim yapılması yönünde karar alındı. Bu süreçte araştırma şirketleri de anketler düzenleyerek, vatandaşlarla bu anketleri paylaşmaya başladı. 1 Kasım'da gerçekleştirilecek seçimler öncesinde geçtiğimiz günlerde siyasal partiler milletvekili adayları listelerini belirlemiş ve bu listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na göndermişti. Partilerin milletvekili adayları listelerinin belirlenmesinin ardından, ilk seçim anketi sonuçları da kamuoyuyla paylaşıldı. Seçim anketi sonuçlarına göre Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) oylarını arttırırken, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) oy oranlarında düşüş yaşandı.

Milletvekili adayları listelerinin belirlenmesinin ardından ilk seçim anketi sonuçlarını Habertürk Gazetesi yazarlarından Abdi Karagözoğlu köşesine taşıdı. Ada Araştırma Şirketi tarafından gerçekleştirilen seçim anketinin sonuçlarına göre AKP ve CHP oy kazanırken, MHP ve HDP ise oy kaybetti.

19-21 Eylül tarihlerinde Türkiye genelinde 3 bin kişiyle yapılan anket sonuçlarına göre AK Parti oy oranını yüzde 44.7'ye, CHP ise 27,6'ya çıkarırken, MHP'nin oy oranı yüzde 12,9'a, HDP'nin oy oranı ise yüzde 11,8'e geriledi.

Ada Araştırma Şirketi tarafından paylaşılan seçim anketi sonuçlarına göre 7 Haziran 2015 seçimlerinde tek başına iktidar olamayan AK Parti, yüzde 4 oranında artışla yeniden tek başına iktidar olmaya oldukça yaklaşmış durumda. CHP'nin oy oranında yüzde 2 oranında bir artış gözleniyor. Öte yandan MHP'nin yüzde 3,3 oranında, HDP'nin ise yüzde 2 oranında oy kaybettiği görülüyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler