HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son yoklamasında gözyaşı döktü

Ankara'nın Akyurt ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması renkli görüntülere sahne oldu. Emekli Öğretmen Çetin Şinikçi son yoklamasını alırken duygu dolu anlar yaşadı.

Son yoklamasında gözyaşı döktü

Akyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Nevzat Hüseyin Tiryaki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırlayıp, Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde yapılan Öğretmenler Günü programına Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Gülcan, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Taner Demiroğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları İrfan Yurtdoğan ve Yahya Irmak, Akyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kaleli, okul müdürleri ve ilçede görev yapan 456 öğretmen katıldı. Program kapsamında ülke ve dünya genelinden Akyurt'daki öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayan video mesajlar büyük ilgi gördü. Göreve yeni başlamış 10 öğretmenin isimleri tek tek okunurken, minik öğrencilerin ellerinde meşale ile yeni öğretmenlerin önlerinden yürüyerek sahneye çıkması renkli görüntüler oluşturdu. Göreve yeni başlayacak olan öğretmenler Türk bayrağı açarak yemin ettiler.

Sunucu öğretmenlerin 'Dünya'nın Bütün Çiçekleri' adlı şiiri okumaları, izleyicileri duygulandırdı. Öğretmenlerden oluşan Kafkas ekibi gösterisi büyük alkış topladı. Öğretmenlik mesleğine 30 yılını veren emekli öğretmen Çetin Şinikçi konuşmasında, yolun başındaki meslektaşlarına tavsiyelerde bulundu, "Görevimiz dikenler arasında goncaları bulmaktır. Haa, ellerimiz kanayacaktır, varsın kanasın. Isırgan otlarının arasındaki papatyaları koklamaktır görevim. Ayaklarım kaşınacakmış, varsın kaşınsın. Bunları da yapabilmeniz için de işinizde çok bilgili, çok başarılı, çok samimi, çok güler yüzlü, çok fedakar olmalısınız. Bu erdemlerinde sizde olduğuna adım gibi eminim. Ben sadece hatırlattım" dedi.

Emekli Öğretmen Çetin Şinikçi konuşmasından sonra son bir yoklama yaptı.Yoklamaya ise mühendis, iş adamı, doktor, bankacı, eczacı, astsubay olmuş öğrenciler video mesajıyla son yoklamaya katıldı.Son olarak Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş'ın da yoklamaya katılıp., 'burada' demesi alkış aldı. Başkan Ayantaş daha sonra çiçek verdiği emekli öğretmen Şinikçi göz yaşlarına hakim olamadı. Yaş pastanın kesilmesinin ardından kokteyle geçildi. Programa katılan 456 öğretmene İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan üzerlerinde öğretmenlerin isimi yazan havlu hediye edildi. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler