HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şort giyen kadına tekme atan Abdullah Çakıroğlu serbest bırakıldı

Maslak'ta bir otobüste yolculuk yapan Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için tekme atan Abdullah Çakıroğlu serbest bırakıldı. Çakıroğlu yaptığı açıklamada, "Her şey İslam hukukuna göre oldu" dedi.

İstanbul Maslak'ta bir otobüste yolculuk yapan Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için tekme atan Abdullah Çakıroğlu (35) ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Karar, sosyal medyada tepki topladı.

Çakıroğlu'nun sosyal medya sitesi Facebook üzerinden yaptığı paylaşımlar ortaya çıkmıştı. Bir Facebook sayfasından, "

Açık gezen kadın karımdır" yazılı bir paylaşımı, kendi sayfasında paylaştığı görülen Çakıroğlu'nun, sıklıkla bazı sayfalardan paylaşımlar yaptığı da görülmüştü.

İLGİNÇ BENZERLİK

Bu arada polisin aramalar sırasında elde ettiği görüntülerde zanlının üzerinde "LONDON"yazılı bir tişört bulunuyordu.Zanlı Çakıroğlu'nu teşhis için emniyete gelen Ayşegül Terzi'nin de üzerinde "LONDON" yazılı tişört bulunması ilginç bir tesadüf olarak ortaya çıktı.

"DEVLET BUNLARI CEZALANDIRMALI"

Abdullah Çakıroğlu, emniyetteki işlemlerinin ardından öğle saatlerinde Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi. Olaya ilişkin nöbetçi savcılıkta ifade veren Çakıroğlu'nun, "Ben vücutta açık gördüğüm yerlere tekme atarım. Giyimini beğenmediğim insanları döverim. Devlet bunlara ceza vermiyor. Devlet bunları cezalandırmalı" dediği öğrenildi.

3 KEZ YATILI TEDAVİ GÖRDÜ

Öte yandan Çakıroğlu'nun 'Bipolar duygu durum bozukluğu' adlı akıl hastalığı nedeni ile Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 15 gün yatılı tedavi gördüğü, yakınlarının isteği üzerine olaydan kısa bir süre önce hastaneden taburcu edildiği öğrenildi. Daha önce de hastanede yatılı olarak 2 kez daha tedavi gördüğü öğrenilen Çakıroğlu'nun ilaç tedavisi gördüğü belirtildi.

"BASİT YARALAMA"

Ayşegül Terzi'ye yönelik eylemde Terzi'nin çenesinde ödem oluşacak şekilde yaralandığı doktor raporlarıyla belirlenen olayda savcılık suçun niteliği yönünden Çakıroğlu'nun serbest bırakılmasına karar verdi. Çakıroğlu hakkında 'Basit yaralama' suçundan işlem yapılırken, suçun tutuklanmayı gerektirir katolog bir suç olmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldığı da kaydedildi.

Çakıroğlu adliyeye sevk edilirken çıkışta tutarlı görünmeyen sözler sarfetti. Zanlı gazetecilere,

Arkadaşlar her şey kontrol altında... Sıkıntı yok, gerekli izahatları yapacağım... Vandalların saldırısına uğradım... 20 tane solcu terörist bana saldırdı... Her şey İslam hukukuna göre oldu... dedi.

"Giydiği şort ortama uygun değildi"

Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için tekme atan 35 yaşındaki Abdullah Ç'nin ilk ifadesinde, "Giydiği şort ortama uygun değildi. Bu nedenle sinirlenip hareketi yaptım" demişti.

Maslak'ta 12 Eylül 2016 tarihinde hemşirelik yapan Ayşe Terzi, çalıştığı hastaneden çıkıp evine giderken bindiği otobüste, kimliği belirsiz bir erkeğin saldırısına uğradı. Olayla ilgili çalışma yapan Gasp Büro Amirliği ekipleri, saldırganın kimlik ve adresini belirledi. Ardından bu akşam saatlerinde Üsküdar'da düzenledikleri operasyonda Abdullah Ç.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Abdullah Ç. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorguya alındı.

İşlemleri süren Abdullah Ç.'nin bir gayrimenkul şirketinde güvenlik görevlisi olarak çalıştığı, olay günü işinden çıkıp Çekmeköy'deki evine gitmek üzere otobüse bindiği anlaşıldı.

Bekar ve ailesiyle yaşadığı öğrenilen Abdullah Ç'nin için "Manik Depresif" teşhisi konulduğu, ancak tedavi olmak için sevk edildiği hastaneye gitmediği iddia edildi.

Abdullah Ç'nin ilk ifadesinde, "Giydiği şort ortama uygun değildi. Bu nedenle sinirlenip hareketi yaptım" dedi.

Babası Temel Terzi ve görgü tanığı Mahir Kır ile birlikte gözaltına alınan şüpheliyi teşhis eden genç kadın, saldırganın yakalanmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Çıkışta kısa bir açıklama yapan Terzi: "Bulunduğu için çok mutluyum. Bugün benim bayramım. O gün bana bayramı yaşatmadı, yaşayamadım" dedi.

Genç kadının babası Temel Terzi ise "Adaletin yerini bulacağına inanıyorum. Emniyet teşkilatına ve bize yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler