HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sosyal medya AKP'li vekili konuşuyor

Milletvekili Nazlıaka'nın kendini kürsüye kelepçelemesiyle başlayan ve kavgaya dönüşen olayda, AKP'li Enç'in görüntüleri sosyal medyada tartışmaya yol açtı.

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, TBMM Genel Kurulu’nda anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur görüşmeleri yapılırken, kendisini Meclis kürsüsünde mikrofona kelepçeledi.

Nazlıaka'nın protestosunun uzun bir süre devam etmesinin ardından AKP'li kadın milletvekilleri kürsüye gelerek Nazlıaka'nın etrafını sardı. Bu sırada tartışma büyüdü ve arbede yaşanmaya başladı. Çıkan arbededen dolayı Nazlıaka'nın kolundan yaralandığı öğrenildi.

Arbedenin büyümesinin ardından HDP’li kadın milletvekilleri ile AKP'li kadın milletvekilleri birbirine girdi. Bu sırada CHP'li Şafak Pavey yere düştü. CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, TBMM Genel Kurulu’nda çıkan arbede sonucu iddiaya göre; AKP’li kadın vekil tarafından itilerek düşürüldü. Düşme sonucu protez olan kolu yerinden çıktı.

Yere düşen CHP'li Şafak Pavey, "Gözleri dönmüş şekilde hepimize saldırdılar. Bu saldırı Anayasa geçtikten sonra bizlere yapacaklarının ayak izlerini gösteriyor. Ben kürsünün oradaydım. AK Parti Antalya milletvekili Gökçen Özdoğan Enç önce vurmak istedi. Araya HDP vekili Burcu Çelik Özkan girdi. Onun saçlarını çektiler. Enç, beni itti, yere düştüm. Diğer vekili saçından sürüklediler." dedi.

PERVİN BULDAN HASTANEYE KALDIRILDI

Öte yandan, göğsüne darbe alan HDP'li Pervin Buldan, önce Meclis revirine ardından da Ankara Güven Hastanesi'ne kaldırıldı.

ENÇ'İN TEKERLEKLİ SANDALYEYLE GENEL KURUL'A GELMESİ TEPKİ ÇEKTİ

Yaşanan arbede kameralara yansıdı. Arbedede milletvekilleri birbirine girerken, kavgada en aktif konumda olan vekillerden biri olan AKP'li Gökçen Özdoğan Enç'in durumu dikkat çekici bulundu. Enç, Anayasa değişiklik teklifinin 8. maddesinin oylamasına sedyeyle getirilirken, Meclis'te muhalefetten tepki gördü. Sosyal medyada da Enç'in durumu tartışma konusu oldu.

Meclis'teki arbedeye karışan AKP Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç tekerlekli sandalyeyle oy kullandı. Boyunluk taktığı görülen Enç'e, CHP milletvekillerinin 'yalan' diye bağırarak tepki gösterdiler.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler