HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sosyal medyada 'canlı bomba' paylaşımı Manisalıları korkuttu

Suruç İlçesi'nde meydana gelen bombalı saldırının ardından bir sosyal medya kullanıcısının 'Manisa'da IŞİD üyesi 2 kişi canlı bomba olma ihtimali ile aranmaktadır' paylaşımı tedirginlik yarattı.

Sosyal medyada 'canlı bomba' paylaşımı Manisalıları korkuttu

İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, kesinlikle böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Suruç'taki 32 kişinin ölümüyle sonuçlanan 'canlı bomba' saldırısının ardından ülke genelinde yaşanan tedirginlik, Manisa'daki bir sosyal medya kullanıcısının 'Manisa'da IŞİD üyesi 2 kişi canlı bomba olma ihtimali ile aranmaktadır' paylaşımıyla bir üst seviyeye çıktı. Korkan bazı Manisalılar, çeşitli yorumlarla tepkilerini dile getirdi.

"VARSAYIM BİLE KABUL EDEMEYİZ"

Konuya ilişkin açıklama yapan Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, "Manisa'da kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil. Böyle bir şey olsa istihbaratımız olurdu. Manisa Türkiye'nin en huzurlu kenti. Manisa'da canlı bomba durumunu varsayım bile kabul edemeyiz. Eğer böyle bir şey olsa bizler bu kadar rahat olmazdık. Öyle bir şüphe dahi olsa bizler giriş ve çıkışlardaki tüm araçları kontrol ederek, kimlik araması yapardık. Manisa'da kesinlikle böyle bir şey yapamazlar. Vatandaşlarımızın panik yapmasına gerek yok" dedi.

İFADESİNE BAŞVURULACAK

Sosyal medya üzerinden bu tür paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayan İl Emniyet Müdürü Ceren, paylaşımı yapan kişinin ifadesine başvuracaklarını da sözlerine ekledi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler