HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sosyal medyada tartıştıkları kadınları darbeden kızlara hapis cezası

- Trabzon'da, sosyal medya üzerinden tartıştıktan sonra evlerine çağırdıkları 2 kadını darbeden üniversite öğrencisi 3 kızdan ikisi, 3'er kez 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı

Trabzon'da, sosyal medya üzerinden tartıştıktan sonra evlerine çağırdıkları 2 kadını darbeden üniversite öğrencisi 3 kızdan ikisi, 3'er kez 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, müşteki sanık Kübra T. ile sanık avukatları katıldı. Diğer sanıklar Hasibe H, Mihriban Y. ve Nurçin Ç. ile müşteki sanık E.K. katılmadı.

Müşteki sanık Kübra T. beyanında, daha önceki ifadelerini tekrar ettiğini belirterek, "Yaşanan olaylar beni etkiledi. Karşı tarafın rahat tavırları beni çok etkiledi. Sosyal medya üzerinden yazdığım hakaretler karşı tarafın tahrikiyle yazmış olduğum hakaretlerdir. Yazdığım hakaretlerden dolayı pişmanlığım karşı tarafın tahriklerinden gerçekleşti." ifadesini kullandı.

Sanık avukatlarının beyanının ardından mahkeme başkanı kararında, sanıklardan haklarında tehdit ve hakaret suçlarından dava açılan Mihriban Y. ve Hasibe H.'ye "hürriyeti tahdit" suçundan 3'er kez 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

Diğer sanık Nurçin Ç. ile müşteki sanıklar Kübra T. ve Esra K'ya karşılıklı hakaretten beraat kararı verdi.

Müşteki avukatlarından İsmail Kaynar, gazetecilere yaptığı açıklamada, verilen kararın Türk yargısı adına emsal teşkil ettiğini belirtti.

Bu olayın televizyon kanallarında tekrar tekrar yayınlanması sosyal medya üzerinden mağdur müvekkillerimizin teşhir edilmesi yönünden hem özel hayatın gizliliği hem de onların sosyal yaşantısı açısından hayatlarında büyük yaralar açtığını aktaran Kaynar, şunları kaydetti:

"En baştan beri davada tutuksuz yargılanmalarından dolayı sanıklarda bir rehavet hakimdi. Görüyoruz ki Türk mahkemeleri bu yönde güzel kararlar da veriyor. Bugün verilen kararda her bir sanık için 10'ar yıl hürriyeti yoksun bırakmaktan ceza verildi ama hakaret yönünden müvekkillerimiz beraat etti. Kararı inceledikten sonra temyiz yoluna gidip gitmeyeceğimizi müvekkilimle görüşerek karar vereceğiz. Hürriyeti yoksun bırakmaktan verilen karar gayet yerinde ve emsal bir karardır. Asgari haklardan uzaklaşılıp azami bir karar verilmeseydi bu tür suça meyilli gençlere kötü bir emsal teşkil edecekti fakat mahkememiz yerinde bir kararla 10'ar yıl cezaya hükmetmiştir. Bu iki sanık için bu ceza verilmiştir. Video kaydı yapan sanık için ise beraat verilmiştir. Bu konuda biz de savcılığa ayrıca şikayette bulunduk."

- Olay

Geçen şubat ayında, Konaklar Mahallesi'nde oturan üniversite öğrencileri Hasibe H, Mihriban Y. ileNurçin Ç, sosyal medya üzerinden tartıştıkları Kübra T. ve Esra K. adlı kadınları evlerine çağırmıştı.

Evde çıkan tartışmada öğrencilerin, 2 kadını darbettikleri görüntüleri sosyal medyada paylaşması üzerine Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri çalışma başlatmış, 3 kişiyi gözaltına almıştı.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler