HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SSM, bilgi ve ihtisas sahibi mühendis alacak

Savunma Sanayi Müsteşarlığı, (SSM) kadro karşılıksız proje mühendisi alacak

SSM, özel bilgi ve ihtisas gerektiren konularda çalıştırılmak üzere sınavla kadro karşılıksız sözleşmeli personel almak için Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında ilan verdi. Savunma Sanayi Müsteşarlığı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile diğer kanunların sözleşmeli personel çalıştırılmasına dair hükümlerine bağlı kalınmaksızın açacağı sınavla, proje mühendisi, kalite uzmanı veya bilgi yönetimi uzmanı unvanlı pozisyonda çalıştırmak üzere A grubu (5) kadro karşılıksız sözleşmeli personel alacak.

Başvuruda bulunacakların en az 4 yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının, Bilgisayar, Elektrik ve Elektronik, Makine, Havacılık ve Uzay, Uçak ile Uzay Mühendisliği veya bunlara denk Yükseköğrenim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğrenim kurumlarından mezun olması şart. 10-11 Temmuz 2010 ve 9-10 Temmuz 2011 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS) birinden KPSSP (1) puan türünden en az 70 puan almış olması gereken adayların, yabancı dil (İngilizce) yeterliliği için son 2 yıl içerisinde KPDS’den 75 puan veya uluslararası geçerliliği olan yabancı dil bilgisi seviye tespit sınavlarından buna denk puan almış olmaları gerekiyor. Alanında en az 2 yıl iş tecrübesine sahip olma özelliği aranan adayların, daha önce SSM tarafından açılan sınavların sözlü aşamasına en fazla bir kez katılmış olması gerekiyor.

-BAŞVURULAR 2 NİSAN 2012'DE SONA ERECEK-

Başvuruda bulunacak adayların SSM’nin internet sitesindeki (www.ssm.gov.tr) “İş Başvuru Formu”nu doldurmaları gerekiyor. Başvuruda istenen belgeler arasında diploma, KPSS sonuç belgesi, yabancı dil seviyesini gösterir belge, iş tecrübesine ilişkin olarak çalıştığı işyerinden alınacak belge, özgeçmiş, vesikalık fotoğraf bulunuyor. Başvurular, 2 Nisan 2012 Pazartesi günü saat 18:00’de sona erecek. Posta ile yapılacak müracaatlar SSM tarafından değerlendirmeye alınmayacak.

Başvuran adaylardan KPSS sonuçlarına göre, en yüksek puana sahip olandan başlanarak 5 katına kadar aday sınava çağrılacak. Sınav mülakat şeklinde yapılacak. Mülakat tarihi, çağırılacak adayların isimleriyle SSM internet sitesinde 3 Nisan 2012 tarihinde ilan edilecek. Sınav, 9 Nisan 2012 tarihinde yapılacak. Sınavda başarılı olmak için ortalama en az 70 puan almak gerekiyor. Adayların başarı puanı, KPSS puanı ve sınav notunun aritmetik ortalamasıyla belirlenecek. Başarı puanı, en yüksekten en düşüğe doğru sıralanacak ve en yüksek puan almış adaydan başlanarak pozisyon sayısı kadar aday işe alınacak. Müsteşarlık gerek görmesi halinde yedek liste açıklayabilecek. Sınavda başarılı olanların daha önce çalışmakta oldukları işyerlerine karşı çalışma yükümlülükleri olması halinde, 6 hafta süre tanınacak. Bu süre içerisinde göreve başlamayanlar, haklarını kaybedecek.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler