HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Heyecanla beklenen Şubat ayı öğretmen atamaları gerçekleşti

Milyonlarca öğretmen adayının büyük umutlarla beklediği 30 bin öğretmen atamaları gerçekleşti. İşte Şubat ayı öğretmen atamaları sonuçları, törenden satırbaşları ve açıklamalar...

Heyecanla beklenen Şubat ayı öğretmen atamaları gerçekleşti

2016 öğretmen atamaları belli oldu! Yüz binlerce öğretmenin büyük umutlarla beklediği öğretmen atamalarının gerçekleşti. Milli Eğitim Bakanlığı 2-8 Şubat arasında yapılan başvuruların ardından öğretmen adaylarının 11 Şubat'ta atanacağı bildirilmişti. Ancak yeni alınan karara göre Milli Eğitim Bakanlığı'nın 30 bin öğretmen atamasını 10 Şubat'ta yapacağı açıklandı. Adayların sabırsızlıkla bekledikleri öğretmen atamaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve diğer yetkililerin katılımıyla MEB Şura Salonu'nda törenle gerçekleştirildi. Erdoğan, konuşmasının ardından butona basarak elektronik ortamda yapılan öğretmen atama işlemini başlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öğretmen atamaları canlı yayınında yaptığı açıklamanın satırbaşlarını haberimizde, öğretmen ataması sonuçlarınızı aşağıda yer alan bağlantıdan öğrenebilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış konuşmasında, yeni atamalarla öğretmen sayısının 923 bine çıkacağını söyledi. Atamaların 121 bin kişi içinden yapılacağını aktaran Erdoğan, eğitim sisteminde "büyük bir devrim" gerçekleştirdiklerini kaydetti.

"EKSİK VAR, DEVASA SORUN YOK"

Artık her ilde bir üniversite olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı, "Bugün kimse ülkemizde eğitim altyapısıyla ilgili can alıcı bir sorundan bahsedemez. Eksiklerimiz var ama devasa sorunlarımız yok. Bundan sonra eğitimin kalitesini yükseltmeye odaklanmalıyız. Bakanlık müfredatı elden geçirip sadeleştirme çalışmasını başlattı" diye konuştu.

"ÖĞRETMENLİK ADANMIŞLIK İSTER"

Erdoğan, "öğretmenliğin adanmışlık isteyen bir meslek" olduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

"Siz şu anda işsiz kaldım, maaş temin edeceğim bir işe gireceğim diye yola çıktım diyorsanız yanlış. Sizleri bir nesli yetiştirmeye kendini adamış muallimler olarak görüyoruz. Öğretmenlik herhangi bir istihdam alanı olarak görülecek bir meslek değil. Bir takım işler var herkes yapabilir ama öğretmenlik öyle değil. Öğretmenlik sevmezseniz çekilecek bir kahır değil. Öğrencilere ne kadar yüksek standartlı eğitim verirsek hedeflere o derece yaklaşırız.

"HEMEN BATI'YA NASIL GELİRİM TELAŞI YANLIŞ"

Kurada Güneydoğu'ya, Doğu'ya çıktı. Hemen Batı'ya nasıl gelirim?' Bunun telaşı içine kapılanlar varsa yine yanlış, olmaz. Biz şuna inanacağız. 780 bin kilometrekare ile bu topraklar bizim vatanımızdır. Sıkıntılı yerler var, doğru. İşte bak o sıkıntılı yerlerde şu anda bu kadar şehitler veriyoruz değil mi? Niye veriyoruz, bu toprakları yeninden vatan yapabilmek için veriyoruz. Bu toprakları kimseyle paylaşmayız. Birlikte bu kararlı yürüyüşümüzü sürdürmemiz lazım. Yavrularımızı alacaksınız ve nakış işler gibi işleyeceksiniz ve yarının dünyasını sizler oluşturacaksınız."

BRANŞ DAĞILIMI AÇIKLANDI

2016 Şubat ataması branş dağılımı açıklandı. 2016 Şubat ataması branş dağılımına göre hangi kadrolara az, hangi kadrolara daha fazla atama yapılacağı belli oldu. Atama bekleyen öğretmenlerin aylardır heyecanla beklediği "2016 Şubat atamaları branş dağılımı" yayınlandı. Şubat ataması kontenjanlarına dair liste MEB'in resmi sayfasından "2016 yılı Şubat Dönemi Öğretmenlik için Başvuru ve Atama" duyurusu ile açıklandı. 2016 Şubat ataması açıklamasına göre toplamda otuz bin öğretmen ataması yapılacak. Yakın bir tarihte başlaması beklenen öğretmen atamalarında kontenjanların branş dağılımı baz alınırken, her bölüm için ayrı bir taban puan belirlenecek. Peki, bu yıl Şubat ataması branş dağılımında en şanslı kesim hangisi? Türkiye'nin her bölgesindeki öğretmen ihtiyaçları gözetilerek belirlenen 2016 Şubat ataması kontenjan dağılımında en fazla atama; sınıf, İngilizce ve Din Kültürü Ahlak Bilgisi öğretmenliği alanında yapılacak.

2016 ŞUBAT ATAMASI BRANŞ DAĞILIMI

Bakanlığın internet sayfasından yayınlanan duyuruya 2016 Şubat ataması branş dağılımında en fazla şu alanlarda atama olacak: Bilişim Teknolojilerin (1208), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (2818),Fen Bilimleri/Fen ve Teknolojileri (1406), İlköğretim Matematik Öğretmenliği (2014), İngilizce ( 3124), Matematik (1052), Okul Öncesi (1830), Rehberlik (1620), Sınıf öğretmenliği (3292), Türk Dili ve Edebiyatı (1050), Türkçe öğretmenliği (1511)

ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURU ŞARTLARI

Öğretmen ataması başvurusunda bulunmak için Türk vatandaşı olmak (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için bu şart geçerli değil.), mezun olunan yükseköğretim programının atama yapılacak alana uygun olması, öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı alanlara atanacaklar hariç olmak üzere; Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birini tamamlamış, yükseköğretimini yurt dışında tamamlayanların, yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliğinin kabul edilmiş, ilk atama kapsamında atanacakların, 2015 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında atanacağı alan için puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121) itibarıyla belirlenen taban puan ve üzerinde puan almış, devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğine aykırı bir ceza almamış, öğretmenliğe daha önce atandığı halde görevine başlamayan ancak başvuru tarihinin son günü itibarıyla atama tarihinden itibaren 1 (bir) yıllık bekleme süresini doldurmuş, adaylık dönemi içinde görevine son verilenlerden (sağlık durumu hariç), görevden ayrıldığı tarihten başlamak üzere son başvuru tarihi itibarıyla üç yıl geçmiş olmak gerekiyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler