HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Şubat ayı öğretmen atamaları yapılacak mı?' Sorusuna yanıt

Şubat ayı öğretmen atamaları konusunda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı açıklamada bulundu. Avcı öğretmen atamalarının yılda 1 kere uygulanacağını ancak konunun meclise taşınacağını belirtti.

'Şubat ayı öğretmen atamaları yapılacak mı?' Sorusuna yanıt

Ağustos atamalarının ardından 35 bin ataması gerçekleşmiş ve öğretmen adaylarının bir kısmı rahat bir nefes almıştı. Ancak bu süre zarfında ataması gerçekleştirilemeyen binlerce öğretmen de oldu. Atanamayan öğretmenler ''Şubat ayı öğretmen atamaları gerçekleştirilecek mi?'' ya da ''Bir dahaki öğretmen atamaları ne zaman?'' Sorusuna yanıt aradılar.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Şubat ayı öğretmen atamalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bir takım ziyaretlerini gerçekleştirmek amacıyla Eskişehir'de bulunan Bakan Avcı, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun şubat ayında öğretmen atamasının yapılıp yapılamayacağına yönelik sorusuna, öğretmen atamalarının kanun gereği yılda bir kez yapılabileceğini hatırlattı.

Artılarıyla eksileriyle öğretmen atamalarını değerlendirdiklerini belirten Avcı, "Bununla ilgili olarak kesin bir açıklama yapmayayım ama değerlendiriyoruz. Yasa gereği senede bir defa atama yapılabiliyor. Ancak Meclis açıldıktan sonra bu konuyla ilgili değerlendirmelerimizi tamamlamış oluruz. Ona göre bir karar vereceğiz. Ama gençlerimiz memnun edeceğimizi tahmin ediyorum" diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler