HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Subay itiraf etti: Bize yanlış yeri arattılar

Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopterin uzun süre neden bulunamadığına ilişkin tartışmaları bitirecek önemli bir gelişme yaşandı. Bir subay her şeyi anlattı.

Subay itiraf etti: Bize yanlış yeri arattılar
Zaman gazetesinde yer alan iddialara göre, arama kurtarma faaliyetlerine katılan bir subayın, soruşturmayı yürüten savcılara o gün yaşananlara ilişkin bir mektup gönderdiği öğrenildi. "Şu an itibarı ile ismimi yazmamamı mazur görmenizi rica ediyorum." diye başlayan mektupta, helikopterin düştüğü gün GSM şirketlerinin verdiği koordinatlar ışığında hazırlanan haritaların sümenaltı edildiği iddialarını güçlendiren ifadeler yer alıyor.
Kendilerine günlerce alakasız yerlerde arama yaptırıldığını belirten subay, "Enkaza ulaşım, bilinçli bir şekilde engellendi. Arama tarama yaptırılan yerlerin alakasızlığını, Genelkurmay Karargâhı'ndan gönderilen ve enkazın yerini çok küçük bir alanda net olarak gösteren bir haritanın varlığını öğrenmekle anladım." diyor.
Helikopterin düşmesinin ardından Genelkurmay Karargâhı'ndan, Adana Jandarma Bölge Komutanlığı ve Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı'na krokilerin gönderildiğini anlatan meçhul subay, bu haritanın ilgili komutanlar tarafından bilinçli olarak kaale alınmadığına dikkat çekiyor.
Meçhul subay, mektubunda süreci şöyle anlattı: "Bu krokilere konu, Turkcell ve Avea operatörlerinin kaza bölgesinden alınan sinyalleri gösteren yerin kesişme noktasıdır. Bu alan sonradan enkazın bulunmasıyla anlaşıldığı üzere enkazı tam ve doğru olarak tespit edecek hüviyette bir noktadır. Hatta bir köylünün 156 Alo Jandarma'ya yaptığı ihbarın gösterdiği nokta aynı noktayı göstermekteydi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler