HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Subay ve Astsubay atama yönetmeliğinde değişiklik

Milli Savunma Bakanlığının, subay ve astsubay atama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı.

Yeni yapılan değişiklikle, Özel Kuvvetler Komutanlığının personel atama işlemleri, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ile Kuvvet Komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı arasında koordine edilecek.

Millî Savunma Bakanlığının, subay ve astsubay atama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, personel seçimi; Kuvvet Komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığının personel destekleme planlarına göre, uygun görülecek miktarlara bağlı olarak ihtiyacın eğitim merkezi komutanlıkları ve sınıf/meslek yüksekokullarından yapılacak. Bunun yeterli olmaması halinde ise, birliklerde dağ-komando veya paraşüt kursu görmüş personel öncelikle tercih edilmek suretiyle Özel Kuvvetler Komutanlığınca gönüllülük esasına göre personel seçimi yapılmasına karar verildi.

Kuvvet Komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığının yapacağı atama planlamalarında kullanılmak üzere, Özel Kuvvetler Komutanlığı teklifte bulunabilecek. Özel Kuvvetler Komutanlığının personel atama işlemleri, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ile Kuvvet Komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı arasında koordine edilecek.

Kuvvet Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığınca kendisine tahsis edilen Özel Kuvvetler Komutanlığı tim kadrolarına sağlayacağı personel desteği, gönüllü personel sayısı yeterli olduğu sürece en az Kuvvet Komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı subay, astsubay kadro mevcut oranı kadar olacak.

Özel Kuvvetler Komutanlığına seçilen veya teklif edilen personelden, Özel Kuvvetler Komutanlığı tim kadrolarına atandırıldıktan sonra ilgili kurslarda başarısız olanlar, görev yapma vasıflarını kaybedenler ve uyumsuzluk nedeniyle Özel Kuvvetler Komutanlığından alınması istenen personel Özel Kuvvetler Komutanlığı dışına ve idarece uygun görülecek safahatına uygun garnizona atanacak.

Özel Kuvvetler Komutanlığının,branşı ile ilgili ihtiyaç duyduğu teknik sınıflar hariç olmak üzere, teknik sınıflara mensup subay ve astsubaylar, Özel Kuvvetler Komutanlığı tim kadrolarına seçilemeyecek.

Yönetmelik değişikliği ile Özel Kuvvetler Okulu Gösteri Tatbikat ve Kurs Tabur Komutanlığı, tim kadrolarına atanan personelin Özel Kuvvetler Komutanlığınca ayrıca bir teklif yapılmadığı takdirde asgari 8 yıl atama planlamasına alınmamasına karar verildi.

ANKA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler