HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Suçsa suç kardeşim, tepesini attırmayın insanın'

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın daha önce cezaevinde yazdığı iki öykü ortaya çıkmıştı. Demirtaş bu sefer bir şiir kaleme aldı. Selahattin Demirtaş'ın şiirindeki "Suçsa suç kardeşim, tepesini attırmayın insanın" dizeleri dikkat çekti. Demirtaş, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, terör örgütü üyesi olmak, silahlı terör örgütüne üye olmak, örgüt adına suç işlemek, Türkiye Cumhuriyeti’ni alenen aşağılamak iddiasıyla yargılanıyor.

'Suçsa suç kardeşim, tepesini attırmayın insanın'

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş cezaevinde iki öykü yazmış, bir resim yapmıştı. Demirtaş bu kez bir şiir yazdı. İşte Demirtaş'ın yazdığı şiir:

Bulaşıcı cesaret
Çıt çıkmasın diyecekler
Renk olmasın diyecekler
Gülerek isyan etmişsin
Gül açmasın diyecekler
Gülelim o zaman
Öksüz kalmasını isyanın

Suçsa suç kardeşim
Gülüşü solmasın insanın

Gün doğmasın diyecekler
Umuda silah çekecekler
Koşarak isyan etmişsin
Suçu sana yükleyecekler
Koşalım o zaman
Yalnız kalmasın isyanın
Suçsa suç kardeşim
Tepesini attırmayın insanın

DEMİRTAŞ NEYLE SUÇLANIYOR?

HDP Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, terör örgütü üyesi olmak, silahlı terör örgütüne üye olmak, örgüt adına suç işlemek, Türkiye Cumhuriyeti’ni alenen aşağılamak, terör örgütü propagandası yapmak, Türk milletini, Cumhuriyet’i ve TBMM’yi alenen aşağılamak, Cumhurbaşkanı’na hakaret, devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılamak, terör örgütü PKK propagandası yapmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret, devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmaya teşebbüsle suçlanıyor.


En Çok Aranan Haberler