HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suikastçi polis nasıl öldürüldü? Telefonunda 4 ayrı şifre!

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andey Karlov'a suikast düzenleyen Mevlüt Mert Altıntaş'ın telefonu inceleme altına alındı. Saldırganın telefonunda 4 ayrı şifre çıktığı belirtildi.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'u öldüren polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş'ın bağlantılarını ortaya çıkaracağı tahmin edilen cep telefonu incelemeye alındı. Telefonda 4 ayrı şifre tespit edildiği ve uzmanlar tarafından şifrelerin çözülmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

TELEFONUN ŞİFRESİ KIRILAMIYOR RUSYA'YA GÖNDERİLECEK

Saldırganın şifresi kırılamayan telefonunun Rusya'ya gönderileceği belirtildi.

NASIL ÖLDÜRÜLDÜĞÜ AÇIKLANDI

Öte yandan Büyükelçi Andrey Karlov’u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş’ın nasıl öldürüldüğü de açıklandı. Altıntaş biri kasığından tam 4 defa vuruldu. Ateşi sürdürünce bu kez de boynundan vuruldu.

NTV'nin haberine göre Büyükelçi Andrey Karlov'a vurulduktan 44 dakika sonra müdahale edilebildi. Saldırganın üzerinde 3 şarjörde 60 mermi tespit edildi. Mevlüt Mert Altıntaş'ın 4 kez bacağından vurulduğu teslim olayınca öldürüldüğü ifade edildi. Karlov'un, Mevlüt Mert Altıntaş tarafından öldürülmesiyle ilgili saldırgan Altıntaş'ın bağlantılarını ortaya çıkaracağı tahmin edilen cep telefonu incelemeye alındı.

CENAZEYİ KİMSE ALMADI, SAHİPLENMEDİ

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov'u silahlı saldırı sonucu öldüren ve daha sonra vurularak etkisiz hale getirilen Altıntaş'ın emniyet güçleriyle girdiği çatışmanın ayrıntıları, kamera kayıtları ve tanık ifadelerine yansıdı. Otopsi işlemi biten cenazeyi de henüz kimsenin sahiplenmediği ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesiyle ilgili başlatılan soruşturma genişleyerek sürüyor. Rus Büyükelçi'nin öldürülmesini 120 kişilik ekip araştıracak.

Türkiye ile Rusya yetkili makamlarının "Minnesota Protokolü" çerçevesinde birlikte yürüttüğü soruşturmanın, tam bir uyum ve iş birliği içinde sürdürüldüğü belirtiliyor. Soruşturmada şu anda 11 şüpheli gözaltında bulunuyor. Saldırganın cep telefonunun, HTS kayıtlarının ve hesap hareketlerinin de incelendiği soruşturmada, Rusya'nın Ankara Büyükelçiliğinde çalışanların Mevlüt Mert Altıntaş'a bilgi verip vermediği de araştırılıyor. Soruşturma kapsamında edinilen ilk bilgilere göre, Altıntaş'ın emniyetteki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının desteğiyle teşkilata girdiği, emniyet içindeki örgütün mensuplarıyla hareket ettiği üzerinde duruluyor.

"İÇİNE KAPANIK, ANTİ SOSYAL KİŞİLİK BOZUKLUĞU"

"İçine kapanık", "anti sosyal kişilik bozukluğu" bulunduğu tahmin edilen saldırgan Altıntaş'ın olay günü ya da hayatının diğer dönemlerinde ilaç veya başka madde kullanıp kullanmadığı da araştırılıyor.

15 TEMMUZ ÖNCESİ RAPOR ALMASI DA ARAŞTIRILIYOR

Altıntaş'ın, geçici görevli bulunduğu Diyarbakır'da, 15 Temmuz darbe girişiminden önce 2 gün izin aldığı belirlendi. İznini Ankara'da geçirdiği tespit edilen Altıntaş'ın bu sürede neler yaptığı da inceleniyor.

RUS HEYETİ TÜRK YETKİLİLERLE GÖRÜŞTÜ

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin süreci Türk yetkililer ile yürütmek üzere Rusya'dan gelen heyet, Ankara Emniyet Müdürlüğünde yetkililerle görüştü.

Rus heyet, güne Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat şubelerini ziyaret ederek başladı.

Söğütözü'ndeki emniyet binasına saat 10.30'da gelen heyet, 2 saat 15 dakika süreyle Türk muhataplarıyla bilgi alışverişinde bulundu. Öte yandan, silahlı saldırı soruşturması için Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Terörle Mücadele ve İstihbarat şubelerinde görevli 120 kişilik ekibin görevlendirildiği öğrenildi.

Aralarında tercümanların da bulunduğu heyet, hafta boyunca çalışmalarını sürdürecek.

Büyükelçi'ye saldırı - Curated tweets by mynet


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler